Καστοριά

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Καστοριάς την Τρίτη

Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο Δήμο Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 9/1/2018 , λόγω της μαζικής συμμετοχής των μαθητών στο πατροπαράδοτο έθιμο του Καστοριανού Καρναβαλιού.

 

 

 

 

5 Comments

  1. Αρα γιατι; Για να ξεκουραστουν τα παιδια;
    Οχι, για να συνελθουν οι εκπαιδευτικοι που ζαβλακωνονται στα Ραγκουτσαρια!

  2. Κλειστά σχολεία για ποιον λόγο; Επιτέλους ας σοβαρευτούμε! Δε μας φταίνε μόνο οι υπουργοί παιδείας αλλά και η συνήθειά μας στο εύκολο και το ανούσιο!

  3. ΝΤΡΟΠΉ. Μια εβδομάδα πρέπει να τα κλείσουν εφόσον βάζουν τα καρναβάλια πάνω απ τη παιδεία!!!!
    Να ανακαλέσουν την απόφαση άμεσα!!!

    1. Το 1927 ο μεγάλος παιδαγωγός Μίλτος Κουντουράς είχε ξεκινήσει τις καινοτομίες στο Παρθεναγωγειο Θηλέων Θεσσαλονίκης. Αυτές κράτησαν μόνο 3 χρόνια (1927-1930). Ο μεγάλος παιδαγωγός απομακρύνθηκε δια της προαγωγής του σε υπάλληλο του ΥΠΕΠΘ στην Αθήνα. Πολλά χρόνια μετά κυκλοφόρησε σε βιβλίο, με μια συλλογή κειμένων του, με τον τίτλο ¨Κλείστε τα Σχολεία¨ Εικάζω ότι αυτό θα είχε κατά νου ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος για να διευκολύνει τους μαθητές να πάρουν μέρος στο μέγα πολιτισμικό γεγονός της Καστοριάς, δίνοντας πολλές ελπίδες για μια διαφορετική ώθηση στην ήδη ισχνή πνευματική ζωή του Νομού μας. Ευτυχώς δεν αιτιολόγησε το κλείσιμο για λόγους απεντόμωσης! Για το θάρρος και την ειλικρίνεια του Πολλά Εύγε! Εύχομαι αυτός ο καστοριανός οίστρος για τα Ραγκουτσιάρια να παρασύρει πολλούς τομείς της τοπικής κοινωνίας, διαφορετικά κινδυνεύουμε να εκτροχιαστούμε στην έκφραση του ΄70 ότι είμαστε μόνο για τα Καρναβάλια.
      Δήμαρχε Εύγε!

      ΥΓ. Τον καστοριανό οίστρο τον νιώθω παρόλο που δεν έχω έρθει πότε ούτε ως επισκέπτης στα Ραγκουτσάρια

Back to top button