Ελλάδα

Προσλήφθηκε με πλαστό έγγραφο στην Πολεμική Αεροπορία – Εντοπίστηκε 28 χρόνια μετά!

 

Μια απίστευτη ιστορία υπαλλήλου που χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό γέννησης και εργαζόταν με αυτό στην Πολεμική Αεροπορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Armyvoice.gr!

Η γυναίκα εργαζόταν για πολλά χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία ως πολιτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα εργαζόταν στο Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (ΣΕΠΑ) και έραβε στολές.

Ωστόσο, το 2017 η Προεδρική Φρουρά ζήτησε να ενισχύσει το δικό της ραφείο στολών κι ένα από τα άτομα που ενδιαφέρθηκαν και τελικά πήγε ήταν η εν λόγω υπάλληλος.

Πού να φανταζόταν ότι αυτή η μετάταξη θα της κόστιζε, καθώς με αφορμή την μετάταξη κινητοποιήθηκε ο τυπικός έλεγχος των πιστοποιητικών που είχε καταθέσει στην υπηρεσία.
Εκεί εντοπίστηκε ότι η ληξιαρχική πράξη γέννησης και το απολυτήριο του δημοτικού είχαν ασυμφωνία! Μετά από αυτό, στάλθηκε αίτημα από την υπηρεσία προς τον Δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρανίας, με το ερώτημα εάν η ληξιαρχική πράξη που είχε εκδόσει το 1989 για την συγκεκριμένη γυναίκα είναι σωστή.

Η απάντηση που έστειλε τον Οκτώβριο ο Δήμος ανέφερε ότι ουδέποτε ο ληξίαρχος εξέδωσε πράξη γέννησης στο όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας με ημερομηνία γέννησης το έτος 1955. Αντίθετα έστειλε αντίγραφο από το απόσπασμα των ληξιαρχικών πράξεων που αφορούν τις γεννήσεις στην Τοπική Κοινότητα Θέρµου ∆ήµου Θέρµου του 1948 και περιέχει το όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστογραφηθεί και το πιστοποιητικό φοίτησης στο Δημοτικό σχολείο Ταξιάρχη σε ό,τι αφορά τα έτη γέννησης και αποφοίτησης της συγκεκριμένης γυναίκας.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η υπηρεσία και κάλεσε τον Νοέμβριο την υπάλληλο σε απολογία.

Η έκθεση που συντάχθηκε ήταν καταπέλτης: “Η ενέργεια της υπαλλήλου αποτελεί δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανοµίας, εφόσον γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν κατείχε τα απαιτούµενα τυπικά προσόντα µετάταξης και συγκεκριµένα ότι έχει παρέλθει το όριο ηλικίας (67 ετών) για την παραµονή της στην υπηρεσία, αφού το έτος γέννησής της είναι το 1948, σύµφωνα µε την ισχύουσα ληξιαρχική πράξη γέννησης”.

Παράλληλα ακυρώθηκε η μετάταξή της στην Προεδρική Φρουρά και επέστρεψε στην Πολεμική Αεροπορία όπου υπηρετούσε.

 armyvoice.gr 

 

 

Back to top button