Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ έτους 2017, κατόπιν αποστολής δειγμάτων πόσιμου νερού για εργαστηριακή εξέταση στις 18-12-17 το πόσιμο νερό της πόλης Καστοριάς είναι ΣΥΜΦΩΝΟ με τους υγειονομικούς όρους της ΚΥΑ Υ2/2600/2001, η οποία αφορά την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις παραμέτρους που εξετάστηκε.
Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Δημοτικών Ενοτήτων:
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY έτους 2017, κατόπιν εξέτασης δειγμάτων πόσιμου νερού που ελήφθησαν από τους οικισμούς: Κορομηλιάς, Λεύκης, Ν.Λεύκης, Αποσκέπου, Ιεροπηγής, Μανιάκων, Οινόης, Αγ.Κυριακής, Δενδροχωρίου, Ν.Οικισμού, Αγ.Αντωνίου, Μακροχωρίου, Κλεισούρας, Λιθιάς, Κορησού, Πολυκάρπης, και Τοιχιού, είναι ΣΥΜΦΩΝΑ με τους υγειονομικούς όρους της ΚΥΑ Υ2/2600/2001, η οποία αφορά την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις παραμέτρους που εξετάστηκαν.
Όταν αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό ,η ετικέτα που είναι κολλημένη πάνω στο μπουκάλι ,μας πληροφορεί με λεπτομέρειες για την χημική σύνθεση ( ταυτότητα ) του αγορασθέντος νερού .
Είναι τόσο δύσκολο να πληροφορηθούν οι καταναλωτές νερού της πόλης της Καστοριάς , για την χημική σύνθεση ( π.χ ολική σκληρότατα , οξύτητα ( ΡΗ) ) του νερού που πίνουν ;
Το ” ΣΥΜΦΩΝΟ με τους υγειονομικούς όρους της Κ.Υ…..κ.λπ ” εντάξει ! Αλλά αυτοί οι ” υγειονομικοί όροι ” , έχουν κι ένα περιθώριο ανάμεσα στο ελάχιστο και στο μέγιστο .
Γιατί να μη ξέρει με ακρίβεια ( αριθμητικά ) ο καταναλωτής , σε ποιο σημείο αυτού του περιθωρίου βρίσκονται οι ” όροι ” ;
Είναι τόσο δύσκολο για τους υπεύθυνους του νερού να μας το πληροφορήσουν αυτό ;
Αφού κάθε τόσο κάνουν που κάνουν τις αναλύσεις .
Ακούμε π.χ ότι η ολική σκληρότητα του νερού μας , είναι μεν ” ΣΥΜΦΩΝΟ ” , αλλά στα όρια του επιτρεπτού · αληθεύει ;