ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Ο ΟΡΜΟΣ στην παρέλαση του καρναβαλιού (σειρά φωτογραφιών)

Το ελπχ ΟΡΜΟΣ συνέχισε την παράδοση του Καστοριανού καρναβαλιού και συμμετείχε και εφέτος με το μπουλούκι του όλες τις ημέρες των «Ραγκουτσαριών» και φυσικά στην Πατερίτσα με θέμα τα «ΕΡΧΟΜΑΤΑ»!
Τα «ΕΡΧΟΜΑΤΑ» αναφέρονται στις σκηνές που λάμβαναν τόπο κατά την περίοδο 1900-1920 στην πόλη της Καστοριάς, όπου οι ξενιτεμένοι Καστοριανοί επέστρεφαν για τις γιορτές από όλες τις πλευρές του κόσμου. Τα άτομα αυτά, που συνήθως ήταν εύπορα, μετέφεραν διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες, και στην προσπάθεια τους να τα αναδείξουν κατέφευγαν πολύ συχνά σε ιδιαίτερες υπερβολές, τις οποίες και αναπαραστήσαμε μέσα από μια διττή σκοπιά παράδοσης και σάτιρας!
Τόσο η ιδέα όσο και τα λαογραφικά στοιχεία της εποχής, ακόμα και οι διευθύνσεις των εταιριών των απόδημων Καστοριανών, για το θέμα της παρέλασης μας οφείλονται στην κ. Μαρούλα Γκαμπέση την οποία ευχαριστούμε και θερμά.
Ευχαριστίες επίσης στους κ. Γιάννη Βισούλη, Αντώνη Μακάλτση και Μάκη Κουρτόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην δημιουργία του άρματος του ελπχ ΟΡΜΟΣ!
Συγχαρητήρια ιδιαίτερα στην ομάδα του ΛΟ Μελίκης για την συμμετοχή τους στην παρέλαση με θέμα τα παραδοσιακά Ρουγκάτσια της Κεντρικής Μακεδονίας. Πολλά μπράβο τέλος, και σε όλες τις υπόλοιπες παρέες που συμμετείχαν και έδωσαν ένα καταπληκτικό παλμό και στα φετινά Ραγκουτσάρια.
Και του χρόνου με υγεία!

 

 

 

 

 

 

Back to top button