Ελλάδα

Πάνος Καμμένος: Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων

Δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων ζητά ο Πάνος Καμμένος σε άρθρο του στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία”.

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

Ο Πάνος Καμμένος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».

 «Δεν θα παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».

«Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και βεβαίως ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» είναι και το «new Μακεδονία» και το «upper Μακεδονία» και το «κάτω Μακεδονία»» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Πηγές των ΑΝΕΛ

Νωρίτερα, σήμερα, πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων «απάντησαν» στο ρεπορτάζ που έκανε λόγο για αίτημα του Πάνου Καμμένου να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM, μετέδωσε πως ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει άμεσα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των Σκοπίων.

Πηγές των ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».

ΑΠΕ

Back to top button