Ελλάδα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι

Την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση ζήτησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, καλώντας τον υφυπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και για τον ‘Αρη Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι προκάλεσαν την αντίδραση πολιτικών κομμάτων, καθώς και των δύο ΠΑΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα Ζουράρι εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για κατάντια της κυβέρνησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας έγραψε: «ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια».

ΑΠΕ

Back to top button