Κόσμος

Πέθανε ξαφνικά η τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O’ Riordan

Ανείπωτη θλίψη στους απανταχού θαυμαστές της σκορπά η είδηση του θανάτου της Ιρλανδής τραγουδίστριας Dolores O’Riordan. Ήταν η “φωνή” του θρυλικού συγκροτήματος Cranberries.

Μια γυναίκα με μια «αδιανόητη» φωνή. Με μια αδιανόητη στόφα γνήσιας ροκ σταρ. Με μια «λάμψη» γύρω της κάθε φορά που έπιανε το μικρόφωνο. Η Dolores O’Riordan πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής για τα αίτια του θανάτου της.

Συντετριμμένη η οικογένειά της

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Dolores O’Riordan. Ο οποίος διευκρίνισε πως η -μόλις 46 ετών- τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο Λονδίνο.

Η 46χρονη τραγουδίστρια κατάγονταν από την πόλη Limerick της Ιρλανδίας και έκανε τεράστια, παγκοσμίου επιπέδου επιτυχία ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Cranberries, κυρίς κατά την δεκαετία του 1990.

Η δήλωση του ατζέντη της αναφέρει: «Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Cranberries, από την Ιρλανδία, βρισκόταν στο Λονδίνο για μια σύντομη ηχογράφηση. Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή«.

Ο ίδιος προσέθεσε: «Τα μέλη της οικογένειάς της άκουσαν συντετριμμένα τα νέα και ζήτησαν δικακριτικότητα αυτές τις δύσκολες ώρες«.

Dolores O’Riordan: Μια ζωή… ιδανική για ταινία

Η Dolores O’Riordan ήταν μόλις 18 ετών όταν πήρε τα «ηνία» του συγκροτήματος «The Cranberries». Ήταν ένα συγκρότημα που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά παγκοσμίως.

Η ζωή της Dolores O’Riordan ήταν -εκτός από σύντομη- πολυτάραχη. Είχε γίνει γνωστό στο παρελθόν πως έπασχε από ψυχικές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και διπολική διαταραχή.

Στο «πικ» της καριέρας τους, τα μέλη που απάρτιζαν τους Cranberries πούλησαν περισσότερους από 40 εκατομμύρια δίσκους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μερικές -μόνο- από τις μεγάλες τους επιτυχίες είναι τα Linger, Dreams, Ode to My Family και φυσικά το διαχρονικό -πια- Zombie.
Το διαζύγιο και η παγκόσμια περιοδεία που δεν έγινε ποτέ

Το 2017, οι Cranberries ανακοίνωσαν πως επρόκειτο να κάνουν παγκόσμια περιοδεία, με την Ευρώπη, την Αγγλία και τις ΗΠΑ να συμππεριλαμβάνονται στους προορισμούς.

Παρόλα αυτά, τον Μάιο του 2017, το συγκρότημα αναγκάστηκε να ακυρώσει τις εμφανίσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της Dolores O’Riordan.

Στο επίσημο site του συγκροτήματος, αναφέρονταν πως η τραγουδίστρια αντιμετώπιζε πόνους στη μέση. Η Dolores O’Riordan χώρισε από τον σύζυγό της, Don Burton, με τον οποίο ήταν ζευγάρι για 20 ολόκληρα χρόνια, το 2014. Με τον Burton, ο οποίος εκτελούσε κάποτε χρέη μάνατζερ για το συγκρότημα Duran Duran, έχουν τρία παιδιά.

Η 46χρονη τραγουδίστρια με την πολύ χαρακτηριστική φωνή αποτελούσε για 13 χρόνια τη βασική «φωνή» και στιχουργό του συγκροτήματος. Όλα αυτά μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Στη συνέχεια η Dolores O’Riordan ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, οπότε και το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο.

newsit.gr

 

 

 

Back to top button