Καστοριά

Συνταγή: Τούρτα καραμέλα

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου δοκιμάζει και μας προτείνει φανταστική τούρτα καραμέλα από μία συνταγή της  Σόφης Τσιώπου

ΥΛΙΚΑ
 Για το παντεσπάνι
8 αυγά
200 γρ ζάχαρη
140 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ κακάο
150 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
2 βανίλιες
Λιγο αλάτι

Για την κρέμα καραμέλα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
200 γρ τυρί κρέμα
300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Τριμμένη σοκολάτα για γαρνιρισμα
https://1.bp.blogspot.com/-AH2KaClAEk8/WleHsHX3D7I/AAAAAAAAFrw/F02O06at7NAER_UoYj0meMwocOsre5L3ACLcBGAs/s1600/26695558_10214892131801387_1965381695_o.jpg
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη ,με τα 100 γρ δλδ,μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα .Ρίχνω ένα ένα όλα τα στέρεα υλικά και συνεχίζω το χτύπημα για να ανακατευτούν καλά.Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα στο μείγμα που έχουμε χτυπήσει πριν.Αδειάζουμε το μείγμα μας σε δυο μεγάλα ταψιά του φούρνου στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και κατόπιν τα κόβουμε στην μέση κάθετα στο ταψι έτσι ώστε να έχουμε 4 παντεσπάνια.
Για την κρέμα χτυπάμε το καραμελωμένο γάλα με το τυρί κρέμα και χωριστά την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.Ενώνουμε με μια σπάτουλα τα δύο μείγματα . Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι και εναλλάξ κρέμα παντεσπάνι κρεμά που θα καλύψει όλη την εξωτερική επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.

erasitexnies.blogspot.gr 

 

 

 

Back to top button