Κόσμος

Οι top δέκα πόλεις για να ταξιδέψεις μέσα στο 2018

Το νέο έτος κάνει ακόμη τα πρώτα του ημερολογιακά βήματα και ο Ιανουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να ονειρευτείς και – γιατί όχι – να προγραμματίσεις το επόμενο εκτός έδρας ταξίδι σου.

Το Lonely Planet κυκλοφόρησε τον συνοπτικό οδηγό ”Best in Travel 2018”, ο οποίος περιλαμβάνει τις δέκα top επιλογές που αξίζει και πρέπει να επισκεφθείς.

Την πρώτη θέση κατέκτησε περήφανα η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη χάρη στην αρχιτεκτονική της και την πολιτιστική της ανάπτυξη.

10. Όσλο, Νορβηγία

Φέτος το Όσλο γιορτάζει τα 50 χρόνια γάμου του βασιλικού ζεύγους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα δέκατα γενέθλια της Όπερας της πόλης.

9. Γκουαναχουάτο, Μεξικό

Ήσυχες πλατείες, χρωματιστά κτίρια και εκκλησίες, στενά σοκάκια. Η πολύχρωμη πόλη του Μεξικού, το Γκουαναχουάτο, έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πρόσφατη παιδική ταινία ”Coco” είναι εμπνευσμένη από την αύρα της.

8. Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο έχει το ιδανικό «πακέτο». Συνδυάζει καλό φαγητό, έντονη νυχτερινή ζωή και ταυτόχρονα μία μεγάλη λίστα από γκαλερί και μουσεία σε περιμένει σε βοηθά να μπεις βαθιά μέσα στην κουλτούρα της.

7. Ματέρα, Ιταλία

Αυτός ο μικρός θησαυρός βρίσκεται στη Νότια Ιταλία, δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Στη Ματέρα γυρίστηκε το 2004 η ταινία “Τα πάθη του Χριστού” από τον Μελ Γκίμπσον. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, καθώς τα σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια της χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο.

6. Αμβέρσα, Βέλγιο

Η πόλη των διαμαντιών γιορτάζει την μπαρόκ αρχιτεκτονική της μέσα στο 2018 και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με παρελάσεις, εκθέσεις, street art και συναυλίες.

5. Καοσιούνγκ, Ταϊβάν

Η πόλη Καοσιούνγκ ενδείκνυται για μία πλήρη ταϊβανέζικη εμπειρία. Η νυχτερινή αγορά και το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που διαθέτει είναι τα «στολίδια» της. Ένας καφές και μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι θεωρούνται must.

4. Αμβούργο, Γερμανία

Το Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα κόστισε συνολικά 790 εκ. ευρώ και είναι ένας βασικός λόγος για να βρεθείς στο Αμβούργο μέσα στη χρονιά. Η κατασκευή του κράτησε πολλά χρόνια, αλλά πλέον κοσμεί με την επιβλητική του παρουσία την πόλη.

3. Καμπέρα, Αυστραλία

Μια πόλη γεμάτη μνημεία που προσφέρει παράλληλα πολλές γαστρονομικές εμπειρίες. Φέτος η Καμπέρα φιλοξενεί για πρώτη φορά έναν αγώνα τεστ κρίκετ ανάμεσα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Αυστραλίας και της Σρι Λάνκα.

2. Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν (ΗΠΑ)

Τα τελευταία χρόνια το Ντιτρόιτ άφησε πίσω του τα ερείπια και μεταμορφώθηκε σε μία πόλη διαφορετική, με γοητεία και αμέτρητες ευκαιρίες για καινοτομίες και νέα καλλιτεχνικά ήθη και έθιμα.

1. Σεβίλη, Ισπανία

Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι ο νούμερο ένα προορισμός για το 2018. Φέτος η Σεβίλλη φιλοξενεί τα 31α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και συνεχίζει τους εορτασμούς προς τιμήν του ζωγράφου του Μπαρόκ Εστέμπαν Μουρίγιο.

parallaximag.gr

Back to top button