Καστοριά

Νικητές και ηττημένοι του συλλαλητηρίου (του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Ως συνήθως η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση. Αλλά βλέπω σήμερα ότι ακόμα και άνθρωποι που τους θεωρούσα πολιτικά ψύχραιμους και κάπως αποστασιοποιημένους να τείνουν να υπερασπίζονται τα άκρα. Και να επιδεικνύουν φανατισμό. Για τον απλό κόσμο δεν το συζητάμε. Μέθυσε από την απήχηση του συλλαλητήριου και άρχισε να βλέπει αφ’ υψηλού τα πάντα.
Τα πράγματα φυσικά απέχουν πολύ από το να είναι τέλεια. Το συλλαλητήριο όλα τα συλλαλητήρια είναι εσωτερικές υποθέσεις που στέλνουν μηνύματα στις εκάστοτε εξουσίες. Και περιορίζουν τις εναλλακτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα ηττήθηκε. Η εξωτερική πολιτική ενός κοινά αποδεκτού ονόματος με συμπεριλαμβανόμενο τον όρο Μακεδονία που εισηγήθηκε δεν έγινε αποδεκτή από τον λαό. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει στην γνωστή κατάληξη της κωλοτούμπας. Με προκάλυψη την μυστικότητα των συνομιλιών που τους δίνει το περιθώριο να αρνηθούν τα πάντα. Ποιοι εμείς δεχτήκαμε σύνθετη ονομασία; Δεν θάστε καλά! Αυτό θα πουν στο τέλος.
Και η ΝΔ ηττήθηκε. Η σύνθετη ονομασία που είχε γίνει αποδεκτή στο Βουκουρέστι το ’08 τελικά απορρίφθηκε. Βγήκε ο Καραμανλής ο σιωπηλός και είπε ότι δεν ισχύει. Αυτό είναι βήματα πίσω.
Και όλο το ακροδεξιό φάσμα των κομμάτων ηττήθηκε. Κανένα κόμμα δεν μπόρεσε να εκφράσει αποτελεσματικά την λαϊκή κατακραυγή αφήνοντας χώρο σε νέα μαγειρέματα.
Και οι προοδευτικές δυνάμεις ηττήθηκαν. Αδράνησαν και υποτίμησαν τον λαϊκό παλμό με αποτέλεσμα να τους ξεπεράσουν οι εξελίξεις.
Και τα μαζικά μέσα ενημέρωσης δημόσια και κρατικά ηττήθηκαν. Δεν είναι δυνατόν να είσαι αρχισυντάκτης ειδήσεων και να θάβεις ένα θέμα κι ένα συμβάν για το οποίο ενδιαφέρεται το πανελλήνιο. είτε εκτελείς διατεταγμένη υπηρεσία (ΕΡΤ) είτε είσαι πέρα για πέρα αξιακά και εμπορικά αναντίστοιχος (ιδιωτικοί σταθμοί)
Ποιοι κέρδισαν.
Εν πρώτοις ο λαός. Ο οποίος για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα εκφράστηκε ανοικτά καθαρά και ακομμάτιστα. με παλμό και θυμό και πάθος
Από εκεί και πέρα (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) κέρδισαν και οι Σκοπιανοί. Οι οποίοι θα μας δείχνουν με το δάκτυλο στην διεθνή κοινότητα και θα λένε. Τους βλέπετε; Εμείς το παλέψαμε, προσπαθήσαμε αλλά αυτοί τορπίλισαν τις συνομιλίες και δεν έδειξαν καλή διάθεση.
Μια μη λύση με την υπόθεση να συνεχίσει να σέρνεται συνιστά βούτυρο στο ψωμί τους. Όσο περνά ο χρόνος το Μακεδονία θα παγιώνεται. Η διεθνής κοινότητα (το λέω για πολλοστή φορά) δεν είναι τόσο διαβασμένη να ξέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Βλέπει αντιδράσεις και κάνει εκτιμήσεις καθαρά από τα φαινόμενα και όχι την ουσία των πραγμάτων.
Αυτό που κατά την γνώμη θα έπρεπε να γίνει είναι να δεχόμασταν μια σύνθετη ονομασία σε ΕΝΙΑΙΑ φόρμα και ΜΕΤΑ να τους πεθαίναμε στην ιστορία. Να κάναμε μια ιστορική εφόρμηση σε όλον τον κόσμο να δείχναμε τα τι και τα πως της αρχαίας Μακεδονίας και την ανύπαρκτη σχέση των Σλαύων μαζί της.
Δεν το κάναμε ως τώρα και πολύ δύσκολα θα το κάνουμε στο μέλλον.

 

 

 

7 Comments

  1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
    Τα αεροδρόμιά της Γερμανικά.
    Τα λιμάνια της Κινέζικα.
    Τα δάση της Καναδικά.
    Τα τρένα της Ιταλικά.
    Το νερό της Γαλλικό.
    Οι δρόμοι της Μπομπολικοί, και ότι μένει του Σαββίδη.

    90.000 λούμπεν πολίτες, ακροδεξιοί πολιτευτές, παραδεχόμενοι νεοναζί και ένα κομμάτι του κλήρου που ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλει να απομονώσει όταν με καμάρι δηλώνουν δημόσια τις φασιστικές τους πεποιθήσεις δεν είναι παρά μόνο ήττα της κοινωνίας μας στο σύνολό της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε που προσπαθεί να τελειώνουμε πια με αυτό το θέμα ούτε η ΝΔ που πάει για σκι την ημέρα του συλλαλητηρίου ενώ έχει την απόλυτη ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα και την έκταση στην οποία έχει περιέλθει. Είναι η ήττα κοινωνικής Παιδείας, του πολιτισμού μας και της κοινής λογικής.

    Το συλλαλητήριο έχασε το παιχνίδι στα μάτια του κόσμου από την στιγμή που επέτρεψε στους κάθε λογής νεοναζί να το χρησιμοποιήσουν για πολιτικό όφελος και να πυρπολήσουν το νεοκλασσικό κτίριο το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη προσφέροντας ενίοτε στέγαση και σε πρόσφυγες. Όταν δέχθηκε στους κόλπους του πολιτευτές, μέρος του συστήματος που χρεοκόπησε την χώρα και ιεράρχες που ντροπιάζουν την ίδια την Ορθόδοξη πίστη.

    Το 60% του δημοψηφίσματος δεν ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περιείχε ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα. Αυτό ναι, ήταν ακκομάτιστο και καθαρό. Το να το συγκρίνουμε με την ακροδεξιό τσίρκο που για να συγκεντρώσει αυτόν τον αριθμό έπρεπε να μισθωθούν λεοφωρεία από πάρα πολλές περιοχές με την χαμηλόφωνη ανεκτικότητα της σημερινής αντιπολίτευσης όχι μόνο είναι άστοχο αλλά και παραπλανητικό.

    Η μόνη ορθή αναφορά στο άρθρο είναι ότι ο νικητής και αυτού του γύρου είναι και πάλι οι γείτονές μας. Το παιχνίδι χάθηκε όταν με τους ίδιους τρόπους και από τα ίδια μυαλά αρνηθήκαμε τον όρο “Σλαβομακεδονία”. Από εκεί και έπειτα ανοίξαμε τον δρόμο στους γείτονες μέσω της προδοτικής στάσης των γνωστών “πατριωτικών” πολιτικών δυνάμεων 130 χώρες να τους αναγνωρίζουν ως σκέτο “Μακεδονία”. Και είναι ευθύνη των ίδιων που από εποχής Τίτο και της Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας αυτό το κρατίτιο το αναγνωρίζαμε ως ομοσπονδο κρατίδιο της ενωμένης τότε αυτής χώρας με την ονομασία “Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας”. https://luben.tv/politix/139626

    Για να τελειώνει επιτέλους αυτό το θέμα δυό επιλογές υπάρχουν. Η δεχόμαστε σύνθετη ονομασία που να συμπεριλαμβάνει (δικαίως γεωγραφικά μιλώντας) τον όρο “Μακεδονία” αφού οι γείτονες αφαιρέσουν όλα τα αλυτρωτικά τους στοιχεία και προχωράμε συμμαχόντας με τους γείτονες ή κρατάμε την ίδια αυτιστική στάση των τελευταίων 60 ετών σε ένα καίριο γεωπολιτικό ζήτημα με ισχυρές οικονομικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις επιτρέποντας τους γείτονες από την άλλη μεριά του Αιγαίου να δημιουργούν το πολυπόθητο γεωστρατηγικό τους τόξο το οποίο και θα χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης πολλαπλών ζητημάτων.

    Η λύση που προτείνει το άρθρο έχει μια λογική βάση, όταν όμως ο ίδιος ο λαός μας ξεχνά την δική του Ιστορία και γίνεται έρμαιο των ίδιων ακροδεξιών δυνάμεων που ευθύνονται αποκλειστικά για αυτήν την διόγκωση του ζητήματος δεν είναι σε καμιά θέση να μεταδώσει γνώσεις πουθενά και σε κανέναν. Και αυτό γιατί εν έτη 2018, ο Μητροπολίτης ——–ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ——-, ακόμη μία φορά μήπως και θυμηθεί κάποιος γιατί είναι γνωστή η περιοχή στην πρόσφατη Ιστορία, ——-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ——- δηλώνει φασίστας και φωτογραφίζεται με τους ναοναζί και απογόνους των χιτών και ταγματασφαλιτών.

  2. Πω, πω! Σας έτσουξε πολύ έ, συστημικοί απάτριδες μπολσεβίκοι, πρώην συνεργάτες των ναζί (σύμφωνο Molotov) και απόγονοι Βουλγάρων κομιτατζήδων. Aκόμα δεν μπορείτε να χωνέψετε οτι δεν μπορέσατε να προσαρτήσετε τη Μακεδονία στην Σοβιετική Χούντα σας. Τρέμετε γιατί καταλαβαίνετε οτι δεν έχετε λόγο ύπαρξης και δε χωράτε στην Ελλάδα, ο κόσμος σας κατάλαβε, αργά, αλλά κατάλαβε οτι πάντα δρούσατε εναντίων του έθνους. Πίσω λοιπόν στις τρύπες και στις σπηλιές σας, αλλιώς πάρτε τα κονσερβοκούτια σας και άντε στη Βόρεια Κορέα, τον επίγειο παράδεισό σας, τον παράδεισο της αριστερής παράνοιας.
    Υ.Γ. Πόσο τυχαίο είναι άραγε το οτι ταυτίζονται οι απόψεις σας με την Αμερική; Τον αιώνιο εχθρό σας; Πολύ τυχαίο έ;

  3. Παντελώς αστήρικτες και απαράδεκτες οι γενικεύσεις σας! Μιλάτε για έναν και αυτομάτως συκοφαντείτε όσους ξεσηκώθηκαν καθαρά υπέρ της Πατρίδας. Σας έχουμε βαρεθεί, μας έχετε κουράσει εσείς και οι όμοιοί σας που παραληρείτε περί ακροδεξιών, εθνικιστών και υπερεθνικιστών! Τολμήσατε ακόμη να μεγαλοποιήσετε την πυρπόληση της οικίας που “στέγαζε κατάληψη”(!!!) και να την κάνετε ταμπέλα όλου του συλλαλητηρίου, ενώ αυτή σας η αντίδραση καθόλου δε μοιάζει με την ανύπαρκτη αντίδρασή σας στα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια-αυτό πώς εξηγείται;Δεν ρωτάω πώς δικαιολογείται, γιατί είναι τελείως αδικαιολόγητο. Η πώρωσή σας βγάζει μάτι-και να θέλατε να την κρύψετε, θα αποτυχαίνατε πλήρως! Ο φασισμός βρίσκεται στον καθρέφτη σας-κοιταχτείτε και, αν δεν έχετε τυφλωθεί εντελώς, θα τον δείτε!

    1. Καθόλου τυχαίο το γεγονός της πυρπόλησης της κατάληψης ενός κτιρίου το οποίο ανήκε σε Εβραίους και ήταν ένα από τα μνημεία της παρουσίας τους στην Θεσσαλονίκη όπως επίσης και η βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος : http://www.zougla.gr/greece/article/8esaloniki-xrisavgites-vevilosan-to-mnimio-tou-olokaftomatos-ton-evreon

      Για αυτό όσοι κατεβήκατε στο συλλαλητήριο και δεν αντιδράσατε σε αυτές τις εικόνες δεν είστε απαραίτητα φασίστες αλλά κάτι χειρότερο, συνένοχοι.

  4. Επίσης υπάρχει και η λύση της Διάλυσης των Σκοπίων που τόσο φοβούνται οι ταγοί της Ελλάδας.
    Ο πρώτος βρήκε την ευκαιρία να κάνει προπαγάνδα της πλάκας.

    1. Βλέπω προτιμάς Μεγάλη Αλβανία από Άνω, Βόρεια, Νέα Μακεδονία. Τόσο κοντόφθαλμη λογική σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Συγχαρητήρια!

Back to top button