ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

ΑΣ Άργος Ορεστικό – Κορασίδες: Από 4η έως 10η αγωνιστική (ανασκόπηση – φωτογραφίες – βαθμολογία)

Με δύο νίκες έκλεισε την χρονιά η ομάδα των Κορασίδων  του Άργους Ορεστικού στον Β΄ όμιλο του πρωταθλήματος, που συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με άλλες 6 αναμετρήσεις , καθώς κάποιες οι ομάδες που δεν πέρασαν στην επόμενη φάση δήλωσαν συμμετοχή για να υπάρχει αυτή η επιπλέον αγωνιστική δραστηριότητα. Αποτέλεσμα αυτού, η δημιουργία ενός καινούριου ομίλου που αποτελείται από τις εξής ομάδες: ΓΣ. Ελίμειας, ΑΣ. Άργος Ορεστικό, ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας και ΑΣ Ηρακλής Κοζάνης.

Σκοπός της συμμετοχής για τις κορασίδες του Άργους είναι αφενός η ευκαιρία να συνεχίσουν οι αθλήτριες τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώσουν αγωνιστικά κάποια κομμάτια  και αφετέρου να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες ενόψει και του Τουρνουά των πανκορασίδων, μιας και το τμήμα των κορασίδων στελεχώνεται ως επί το πλείστον από μικρότερες ηλικιακά παίχτριες .

Για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, οι κορασίδες του Άργους αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Αίαντα Αμυνταίου όπου γνώρισαν την ήττα με σκορ 61-46. Οι φιλοξενούμενες, έβαλαν δύσκολα στα κορίτσια του Αίαντα με την αμυντική τους κυρίως λειτουργία, μιας και απέναντι σε πιο έμπειρες και δυνατές παίχτριες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό , διεκδικώντας κάθε μπάλα και μαζεύοντας αρκετά αμυντικά κυρίως ριμπάουντ. Η κούραση στα τελευταία λεπτά  όμως νίκησε το πάθος των  αθλητριών του Άργους με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα στο σκορ και να γνωρίσουν δικαίως την ήττα.

Δεκάλεπτα: 09-07, 24-16, 41- 33, 61-46

Φύλλο αγώνος:

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Παύλου Κ.) : Ντεροπούλου Φ. 6, Ευαγγελίδου Γ. 10, Νικολαϊδου Ν.  2, Κιτσίρη Μ. 11, Μπίζιου Η. 2, Μουτζίκη Α. 15, Σιδηροπούλου Ε., Ταγαρά Α., Χατζή Α. , Μεσελίδου Β.,

Για την 5η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου η ομάδα του Άργους υποδέχτηκε  τον πρωτοπόρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Το τελικό 29-61 ήρθε εντελώς φυσιολογικά δεδομένου και των πολλών απουσιών (με αρκετούς τραυματισμούς) για τα κορίτσια του Άργους απέναντι σε μια δουλεμένη και πλήρης ομάδα που έπιασε και υψηλή απόδοση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο τρεις παίχτριες από πλευράς γηπεδούχων κατάφεραν να σκοράρουν( και μάλιστα πέρασε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο να  συμβεί αυτό !) όντας και πιο έμπειρες, αποτέλεσμα και της ασφυκτικής άμυνας από πλευράς Απόλλωνα.

Δεκάλεπτα: 00-18 09-40, 19- 38, 29-61

Φύλλο αγώνος:

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Παύλου Κ.) : Ντεροπούλου Φ. , Νικολαϊδου Ν. 9., Κιτσίρη Μ. 8, Μπίζιου Η., Μουτζίκη Α. 12(3), Σιδηροπούλου Ε., Ταγαρά Α., Μεσελίδου Β, .Αντωνίου Δ.

 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έπειτα από αλλαγή έδρας, οι ΔΕ Σούτερς ΑΣ. πήραν ένα εύκολο αποτέλεσμα με 20-0 άνευ αγώνος.

Νίκη στην συνέχεια για τα κορίτσια του Άργους που έδειξαν το καλό του πρόσωπο σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καστοριά επικρατώντας με το χαμηλό σκορ 38-44.Οι φιλοξενούμενες είχαν το έλεγχο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού( με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο όπου η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να περάσει μπροστά στο σκορ) , με σημείο αναφοράς την καλή προσωπική άμυνα φτάνοντας πιο εύκολα στην νίκη από ότι μαρτυράει το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 06-12,  21-20, 28- 32, 38-41

Φύλλο αγώνος:

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Παύλου Κ.) : Ντεροπούλου Φ. 4 , Νικολαϊδου Ν. 6., Κιτσίρη Μ. 10, Μπίζιου Η. 2, Μουτζίκη Α. 7, Σιδηροπούλου Ε., Ευαγγελίδου Γ. 15, Ταγαρά Α., Μεσελίδου Β, .Αντωνίου Ο., Δράσκα Α., Αντωνίου Δ.

Δυνατό το επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Άργους όπου έχασε στις λεπτομέρειες εντός έδρας  από τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας με σκορ 50-56. Οι γηπεδούχες δεν ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να πάρει προβάδισμα τόσο στο σκορ όσο και ψυχολογικό. Με ένα απίστευτο όμως ξέσπασμα στην συνέχεια, τα κορίτσια του Άργους κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ αναγκάζοντας τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας να πάρει εσπευσμένα ταιμ άουτ στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Η ζώνη στην άμυνα από πλευράς φιλοξενούμενων , φάνηκε να προβλημάτισε τις γηπεδούχες προς στιγμήν, που όμως βρήκαν ρυθμό στην επίθεση αλλά έχασαν την συγκέντρωση τους στην άμυνα, επιτρέποντας στον αντίπαλό να βάλει εύκολους πόντους παίρνοντας έτσι και την νίκη στα τελευταία λεπτά.

Για την προτελευταία αγωνιστική , το Άργος υποδέχτηκε τον Αίαντα Αμυνταίου ψάχνοντας την ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου κάτι όμως που δεν έγινε, με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 54-62. Οι εικόνα των κορασίδων του Άργους ήταν σαφέστατα βελτιωμένη και παρότι ήταν πίσω στο σκορ καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού , προσπάθησαν με ένα επιθετικό ξέσπασμα να «κλέψουν» το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον χρόνο όμως να μην επαρκούσε για κάτι τέτοιο.

Με ένα παιχνίδι που δεν επιδέχεται κριτικής έκλεισε ο Β΄ γύρος, όπου το Άργος γνώρισε την ήττα στην Πτολεμαΐδα από τον τοπικό Απόλλωνα με σκορ 8-86.  Η φιλοξενούμενες παρατάχθηκαν για ακόμα μια φορά με απουσίες, έχοντας στην σύνθεσή του σχεδόν αποκλειστικά πανκορασίδες. Το μοναδικό κέρδος από το παιχνίδι αυτό ήταν η μαχητικότητα των νεαρών κοριτσιών , οι οποίες παρόλη την έλλειψη εμπειρίας έδειξαν θέληση και πάθος στο παιχνίδι , όσο φυσικά το επέτρεπε και ο αντίπαλος αυτό. Την πρώτη της συμμετοχή είχε και η Ντεροπούλου Ζ. από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-2, 42-2, 62-8, 86-8

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Παύλου Κ.), Σαρρή Μ., Ντεροπούλου Μ. 2, Ντεροπούλου Ζ. , Αντωνίου Ο. 4, Κιτσίρη Μ. 2, Μπίζιου Σ. , Μουτζίκη Α. , Μεσερίδου Β.

Ομάδα                             Βαθμολογία

1.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ          19

2.ΔΕ ΣΟΥΤΕΡΣ ΑΣ                                18

3.ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΣ         16

4.ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ                15

5.ΑΣ. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ                11

6.ΑΣ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                 10

Οι φωτογραφίες του top sport. gr που ακολουθούν, είναι από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας.

 

 

Back to top button