Καστοριά

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (φωτογραφίες)

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της πόλεως Καστοριάς

, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και πλήθους πιστών χριστιανών.

“Μη διώξεις φτωχό εσύ που έγινες πλούσιος από τον Θεό. Αν όμως τον διώξης, μη πλουτήσης τουλάχιστον σε βάρος του. Διότι και αυτό είναι πολύ για τους αχόρταγους. Μην εξευτελίσης ξένο, για τον οποίο ο Χριστός ξενιτεύθηκε, για τον οποίον όλοι μας είμαστε ξένοι και παρεπίδημοι, για να μην αποξενωθής από τον παράδεισο όπως έγινε παλαιότερα. Δώσε σ’εκείνον που έχει ανάγκη στέγη, προστασία και τροφή, εσύ που τα έχεις άφθονα και πολύ περισσότερα από όσα σου χρειάζονται. Μην αγαπήσης τον πλούτο, αν δεν βοηθή τους φτωχούς. Συγχώρεσε, εσύ που έχεις συγχωρεθή. Ελέησε, εσύ που έχεις ελεηθή. Απόκτησε με την αγάπη σου προς τους ανθρώπους την αγάπη του Θεού, όσο έχεις ακόμη καιρό. Όλη η ζωή σου και κάθε πράξις της ζωής σου ας ανακαινισθή” (Λόγος ΜΔ’, Εις την Καινήν Κυριακήν, ΕΠΕ 5, 228-230. ΒΕΠΕΣ 60,183. PG 36,616Α).

Αυτούς τους λόγους χρησιμοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, υπενθυμίζοντας πως η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη προς τον άνθρωπο, δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συνείχαν τους αγίους πατέρες της Εκκλησίας, όπως και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, πρέπει να συνέχουν και τη δική μας ζωή. Μόνο με την αγάπη προς τον Θεό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο θα μπορέσουμε να δούμε το πρόσωπό Του.

Να σημειώσουμε ότι η Θεία Μετάληψη έγινε όπως τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, χωριστά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

imkastorias.gr

 

Back to top button