Καστοριά

Το σύνολο κιθαριστών “GuitÃriston” του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, με τη συμμετοχή Καστοριανών μαθητών (βίντεο)

Σύνολο Kιθαριστών “GuitÃriston” Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από τον Ιωάννη Ζορπίδη. Απαρτίζεται από κιθαριστές όλων των επιπέδων, αφού η συμμετοχή στο σύνολο είναι ελεύθερη και ανοιχτή προς κάθε μαθητή του σχολείου. Φυσική συνέπεια είναι η αποχώρηση των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων μελών του μετά το πέρας της σχολικής τους θητείας, αλλά και ο εμπλουτισμός του σχήματος με νέα μέλη, τα οποία διαμορφώνουν αποφασιστικά τον πυρήνα της αμιγώς κιθαριστικής αυτής ορχήστρας.

Το “GuitÃriston” απέσπασε το 3ο βραβείο στους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στις 2-4 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στην 1η και 3η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων, στην 5η και 6η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Μαθητικών Ορχηστρών Κιθάρας στην Κοζάνη, στη συναυλία ορχηστρών κιθάρας του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στη Βέροια, καθώς και στην 7η Συνάντηση Ορχηστρών και Κιθαριστικών Συνόλων Βέροιας.

Το “GuitÃriston” ερμηνεύει αποκλειστικά πρωτότυπες διασκευές του υπεύθυνου καθηγητή και εκ πεποιθήσεως εμφανίζεται επί σκηνής χωρίς τη διεύθυνση μαέστρου.

Διδασκαλία-επιμέλεια συνόλου: Ιωάννης Ζορπίδης

Μαθητές από τον Νομό Καστοριάς που συμμετέχουν στο GuitÃriston για το έτος 2017-2018: Γερονίκος Παναγιώτης, Μπεζανάς Γρηγόρης, Παλαπαΐδου Γεωργία, Παραρά Δέσποινα, Στούμπου Χριστίνα.

Μαθητές από τον Νομό Καστοριάς που αποτέλεσαν μέλη του GuitÃriston σε παλαιότερα έτη: Καπαχτσής Κων/νος, Κύρου Κων/νος, Μάνου Θάνος, Σιμώτας Θανάσης, Χριστοπούλου Ελένη.

 

“Colonel Bogey March” – Kenneth J. Alford

(Διασκευή: Ιωάννης Ζορπίδης)

Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας, Δεκέμβριος 2016

 

“Rock Medley”:

“Sunshine Of Your Love” – Cream, “You Really Got Me” – The Kinks, “Somebody Stole My Guitar” – Deep Purple, “All Day And All Of The Night” – The Kinks
(Επιλογή & Διασκευή: Ιωάννης Ζορπίδης)

Στην 7η Συνάντηση Ορχηστρών και Συνόλων Κιθάρας στη Βέροια (8 Απριλίου 2017)

 

 

 

One Comment

Back to top button