Καστοριά – Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι από τη Μαρία από το Άργος Ορεστικό

Υλικά

2 κιλά πορτοκάλια για γλυκό
2 κιλά ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερού- νερό
2 βανίλιες [προαιρετικά γιατί τι πορτοκάλι έχει το άρωμά του]

Εκτέλεση

Τρίβεις στον ψιλό τρίφτη το πορτοκάλι να φύγει η φλούδα και τα βάζεις σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν ένα τέταρτο για να φύγει η πικράδα του, προσθέτεις και μισό κουτάκι γλυκού, σόδα φαγητού.
Αυτή την διαδικασία την κάνεις δύο φορές βράζεις τα πορτοκάλια από ένα τέταρτο.
Αφού τελειώσεις τις δύο βράσεις τ΄αφήνεις λίγο να κρυώσουν και τα κόβεις σε φετάκια.
Βαζεις στην φωτιά, την κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη, μόλις πάρει βράση ρίχνεις μέσα το κομμένο πορτοκάλι και το βράζεις 10΄λεπτα. και την επόμενη μέρα το δένεις.
Δεν το δένουμε την ίδια ώρα γιατί πρέπει να καθίσει το φρούτο και να βγάλει τα υγρά του.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία.

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΜΕΊΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Η δυνατότητα να ακούσεις το άλλο άτομο – είναι ένα μεγάλο δώρο για αυτό πρέπει πρώτα να υποτάξεις το δικός σου «εγώ», την αλαζονεία του εαυτό σου , και αυτό είναι για τους ανθρώπους αυτού του κόσμου μοναδική και αμετάβλητη αξία, να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει κάποιος μόνος αλλά υπάρχει και ο γείτονάς μας με την ίδια ικανότητα να ζήσει όπως εμείς, μέσω του οποίου η ανάληψη των βαρών επιτυγχάνεται η σωτηρία μας. Μέσα από την ικανότητα της ακοής ο ένας προς τον άλλον μέσα μας υπάρχει η δυνατότητα να ακούσουμε από τον Θεό, το θέλημά Του, που μας δίνει την Εκκλησία.

ΠΑΤΉΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ KARPENKO