ΓούναΚαστοριά

Διευκρινήσεις του ΤΕΕ Καστοριάς για ΕΔΗΚΑ, ΔΟΥ και Αστυνομικό Μέγαρο

Η Ν.Ε ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ του Τ.Ε.Ε. παρακολουθώντας τις διαφορές τοποθετήσεις – δηλώσεις για την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς θα ήθελε να διευκρινίσει πως στη μελέτη του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.-N.E. Καστοριάς με τίτλο
<<Μελέτη για την στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς σε ακίνητα ιδιοκτησίας του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα>>
αναφέρετε ρητά ότι:
«Στη μελέτη δεν συμπεριλαμβάνεται η διερεύνηση για την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση της.»
Επίσης για το Κτίριο της ΕΔΗΚΑ αναφέρεται ότι:
«Επισημαίνεται πως η παραχώρηση τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος της τάξης του 10-15% (περίπου 3500 τ.μ.) επαρκεί για τη στέγαση όχι μόνο της Δ.Ο.Υ. αλλά του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένους ιδιωτικούς χώρους.» και συμπερασματικά στο τέλος της μελέτης: «Η χρήση του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ Α.Ε. θα μπορούσε να αντιμετωπίσει είτε μεμονωμένα την στέγαση της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς είτε συνολικά το πρόβλημα στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών. Η δεύτερη συνολική αυτή λύση, προσφέρει οικονομία κλίμακας καθώς με την εκπόνηση μιας ενιαίας μελέτης για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, εξοικονομούνται σημαντικοί οικονομικοί πόροι.»

Ουδέποτε προτάθηκε στη συγκεκριμένη μελέτη η στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στο Κτίριο της ΕΔΗΚΑ από την Ν.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ του Τ.Ε.Ε. , και ουδέποτε διερευνήθηκε η στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς οπουδήποτε αλλού.
Συμφωνούμε όμως με την άμεση -κατά το δυνατόν- άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την χρήση του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ για την στέγαση των υπηρεσιών που προτείνονται στη μελέτη.

Η μελέτη είναι ανηρτημένη στο διαδίκτυο και έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμοδίους φορείς καθώς και στα ΜΜΕ της Καστοριάς από τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε Τ.Ε.Ε Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΕΧΑΪΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

 

 

 

Back to top button