ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριά

Β’ Εθνική – Βορράς: Στους κορυφαίους της εβδομάδας ο Μιχάλης Βλάχος

Το basketa.gr  παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της 15ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής

1.Σταύρος Μυλωνίδης (Πευκοχώρι)

[7,2 π.] [1 τριπ.]

Αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε για το Πευκοχώρι, ερχόμενος από δυο σημαντικές σεζόν στην Γέφυρα όπου κατάφερε μαζί της ανέβει από τις Γ’ Εθνική, αποτελώντας βασικό επιθετικό όπλο. Ωστόσο ο 34χρονος γκαρντ προσαρμόστηκε στις ανάγκες της νέας του ομάδας, και έχοντας μεγάλη εμπειρία από τις ομάδες του Βορρά την βοήθησε να βρίσκεται στην 4η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου. Στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας της Χαλκιδικής επί της Χαλκηδόνας είχε 15 πόντους με τρία τρίποντα.

2.Μιχάλης Βλάχος (Ανατόλια)

[7,7 π.] [1,2 τριπ.]

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί ο 21χρονος γκαρντ, Μιχάλης Βλάχος, ο οποίος παίρνει σπουδαίες εμπειρίες δίπλα σε παίκτες όπως οι Καραποστόλου, Συμεωνίδης και Γαλανίδης στο Ανατόλια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία το τελευταίο διάστημα έχοντας φτάσει στην τέταρτη θέση, με τον πρώην γκαρντ της ΧΑΝΘ να σκοράρει 21 πόντους με 3 τρίποντα.

3.Δημήτρης Μήτσου (Αγρίνιο)

[5,9 π.] [0,7 τρίπ.]

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ βρίσκεται στον ΑΟ Αγρινίου από το 2013, γνωρίζοντας άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, και έχοντας ξανά συνεργαστεί με τον Ιωάννη Διαμαντάκο όταν η ομάδα του αγωνίζονταν στην Γ΄Εθνική. Στην σημαντικής σημασίας νίκη με τους Μαχητές Πειραματικό Πευκών, ο Δημήτρης Μήτσου πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι για φέτος, έχοντας 13 πόντους με 3 τρίποντα.

4.Σωκράτης Γκέλιος (Ασπίδα Ξάνθης)

[16,3 π.] [1,5 τριπ.]

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο  22χρονος φόργουορντ, τον οποίο συναντάμε για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα στις κορυφαίες πεντάδες μας. Ο πρώην παίκτης της Καβάλας έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα της Ξάνθης και την οδηγεί μαθηματικά προς την σωτηρία, ενώ ήταν εκ των πρωτεργατών της ανατροπής με τον Ερμή Λαγκαδά, έχοντας 23 πόντους με 1 τρίποντο.

5.Γρηγόρης Παππάς (Καβάλα)

[9,6 π.] [1,6 τριπ.]

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ γνωρίζει καλά τα κατατόπια της κατηγορίας, αλλά και του πρωταθλητισμού, έχοντας περάσει και πέρυσι από τα ίδια μονοπάτια με τον ΑΣ Καρδίτσας. Στο καθοριστικής σημασίας παιχνίδι της Καβάλας με τους Ίκαρους Σερρών. βγήκε μπροστά καλύπτοντας και την απουσία του Αντώνη Μιχάλογλου, και με 19 πόντους με 3 τρίποντα ήταν εκ των καθοριστικών παικτών ώστε να μείνει η Ένωση σε τροχιά ανόδου.

Προπονητής

Στέφανος Πέρκος (Φάρσαλα)

Αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη την ευχάριστη έκπληξη του πρώτο γύρου του πρωταθλήματος, με τον Στέφανο Πέρκο να αναλαμβάνει αργά τα Φάρσαλα, και να τα οδηγεί ένα εξαιρετικό πρώτο γύρο, και μόλις 3 νίκες μακριά από την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2. Ο Γυμναστικός μετά από το 7/7 που έχει στο απόρθητο κάστρο του, πέτυχε και την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, κερδίζοντας με 66-65 τους Τιτάνες Παλαμά στο τοπικό ντέρμπι, και πλέον κοιτάζει με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος, έχοντας εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο την παραμονή του, που ήταν και ο πρωταρχικός του στόχος.

basketa.gr

 

 

Back to top button