Ελλάδα

«Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές»

Το «The Crete Trip-National Event-ESN Greece» από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus που είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στην Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κρήτη.

Με βασική αρχή αλλά και σύνθημα «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» τον ερχόμενο Μάιο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Συμβούλιο Εκπροσώπων CNR CRETE (Council of National Representatives) με την συμμετοχή 80 αντιπροσώπων φοιτητών από 40 χώρες της Ευρώπης θα συναντηθούν στην Κρήτη. Το ERASMUS «γεννήθηκε» το 1989 με σκοπό τη στήριξη και την προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών με παρουσία σε περισσότερα από 1000 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε 40 χώρες και 15.000 εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 200.000 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο.

Φέτος στην Κρήτη για πρώτη φορά θα υπάρξουν δυο δράσεις. Στην πρώτη δράση, στην Κρήτη θα βρεθούν περισσότεροι από 700 φοιτητές από 70 χώρες σε μια μεγάλη γιορτή διαπολιτισμικότητας γεμάτη δραστηριότητες, και θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την κρητική διατροφή, και ευρύτερα το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Το «The Crete Trip-National Event του ESN Greece» θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 13 Μαίου όπως κάθε χρόνο από το 2011, και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα event στο δίκτυο που απευθύνεται στους εισερχόμενους φοιτητές της Ελλάδος.

Στη δεύτερη δράση, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Συμβούλιο Εκπροσώπων CNR CRETE (Council of National Representatives) με την συμμετοχή 80 αντιπροσώπων φοιτητών από 40 χώρες της Ευρώπης θα φτάσει στο νησί 17-20 Μαΐου και για 4 μέρες. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και το πρόγραμμα Erasmus σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και θεμάτων που άπτονται της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κάνει λόγο για το πρόγραμμα ERASMUS που είναι «από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται και στη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές να ανταλλάξουν εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να είναι απούσα από τέτοια σημαντικά γεγονότα που υλοποιούν νέοι άνθρωποι που θα προβάλλουν παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας», επισημαίνει.

ΑΠΕ

Back to top button