Κινδυνεύει με βαριές ποινές ο Ολυμπιακός

Με εξοντωτικές ποινές, βάσει του πειθαρχικού κώδικα, κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, για τα όσα έγιναν στο γήπεδο Καραϊσκάκη μετά το ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

Η εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού και οι συγκούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, που με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων, αλλά και οι καταστροφές που προκάλεσαν με ρίψεις αντικειμένων, θα επιφέρουν την κλήση της πειραϊκής ΠΑΕ από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα, αφού πρώτα ληφθούν υπόψη οι εκθέσεις του διαιτητή Παπαπέτρου, του παρατηρητή και της αστυνομίας.

Οι κανονισμοί προβλέπουν βαρύτατες καμπάνες και συγκεκριμένα ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2 έως 4 αγωνιστικές, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος αφαίρεσης 3 βαθμών!

Ας δούμε τι προβλέπει το άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά: «Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου»:

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2 έως 4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών».

ΑΠΕ