Καστοριά

Δε φαντάζεστε ποιες συνάντησε ο Αλέξης Γούδας στη Βέροια

Το Σάββατο βρέθηκα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Διαπίστωσα τι σημαίνει ”σέβομαι την ιερότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λογίζω τη δημόσια περιουσία ως πολύτιμο κτήμα μου, την προστατεύω και την αναδεικνύω ώστε να την παραδώσω ακόμα καλύτερη”. Συνομίλησα με τους υπαλλήλους της βιβλιοθήκης και είδα στα μάτια τους την αγωνία και την αίσθηση χρέους για την εύρυθμη λειτουργία της.

Περιδιαβαίνοντας τους χώρους του τριώροφου κτιρίου που την στεγάζει συνάντησα τη δεσποινίς καινοτομία , την κυρία οργάνωση, την κυρία καθαριότητα, την πρωτοτυπία , την χρηστικότητα και το όραμα για ακόμα σπουδαιότερες κατακτήσεις.

Είδα κόσμο να μπαινοβγαίνει ” σπίτι του ”, είδα παιδιά να εγγράφουν εικόνες και στιγμές θησαυρούς στο υποσυνείδητο τους , φοιτητές να απολαμβάνουν την αύρα του αναγνωστηρίου , νέους να ηχογραφούν στο υπερσύγχρονο στούντιο , αίθουσες συναντήσεων εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ανακουφίστηκα.

Συμβαίνει και στη δική μας χώρα. Που απαξιώνει και μουντζουρώνει κάθε τι δημόσιο , που της αρέσει να φωνάζει και να συνθηματολογεί όταν καλείται να υπερασπιστεί με σθένος τα εθνικά μας χωράφια αλλά βέβαια την έννοια ” κτήμα ες αεί ” για τα πολιτιστικά παράγωγα και τις πνευματικές μας εστίες την αγνοεί επιδεικτικά.

υ.γ Θα ήταν εξαιρετική ιδέα να διεξάγονται εκεί σεμινάρια για όλες τις ελληνικές τοπικές βιβλιοθήκες και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Μπράβο Βέροια !
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Αλέξης Γούδας παρουσίασε τον “Κύριο Χρόνο και τους φίλους του” στη Βέροια 

 

 

Back to top button