ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Νέων Εργατικών Κατοικιών «Κέλετρον» (φωτογραφίες)

Κορυφαίο ζήτημα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της τελευταίας ευνοϊκής ρύθμισης της αποπληρωμής των δανείων των εργατικών κατοικιών 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών, φίλων και υποστηρικτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Χλόης).

Μετά την κοπή της πίτας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, παρουσίασε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό έτους 2017 καθώς και τον προϋπολογισμό του 2018.

Κορυφαίο ζήτημα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της τελευταίας ευνοϊκής ρύθμισης της αποπληρωμής των δανείων των εργατικών κατοικιών πανελλαδικά, η οποία επιτεύχθηκε μετά την επιτυχή και αγωνιστική διεκδίκηση από τον σύλλογο μας, μείωσης των τιμών χρέωσης των κατοικιών, περικοπής των ληστρικών τόκων υπερημερίας που ίσχυε στον παρελθόν, καθώς και την επιτυχή επίτευξη μιας σειράς ευνοϊκών διατάξεων που αφορούν ευπαθείς ομάδες δανειοληπτών (ανέργων, ΑΜΕΑ, συνταξιούχων, μονογονεϊκών οικογενειών, πολύτεκνων κλπ).

Όλα αυτά έγιναν κατορθωτά μέσα από την αγωνιστική διάθεση των μελών του συλλόγου μας, την τεκμηριωμένη τοποθέτηση του όλου θέματος, και την άψογη συνεργασία του Δ.Σ, με την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καστοριάς, κα ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ Ολυμπία, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016.

Τα συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης ολοκληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έναν μακρόχρονιο αγώνα διεκδικήσεων από το έτος 2001 έτος εγκατάστασης, στην διάρκεια του οποίου υπήρξαν μετά από αγώνες και άλλες σημαντικές κατακτήσεις (επισκευαστικά έργα στον οικισμό των Νέων Εργατικών Κατοικιών συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των κακοτεχνιών στην κατασκευή των κατοικιών).

Ο Σύλλογος μας εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας ένα δημιουργικό και αγωνιστικό 2018, με υγεία, καθώς και να δικαιωθούν οι προσδοκίες του καθενός ατομικά .

Το Δ.Σ του Συλλόγου

 

 

 

Back to top button