Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Τι λένε οι μάρτυρες για Σαμαρά, Στουρνάρα και Άδωνι

– Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis! Στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν νέα αποσπάσματα από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων – Ο «Μάξιμος Σαράφης» “δείχνει” Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιάννη Στουρνάρα – “Ξέπλενε τα δώρα της φαρμακευτικής εταιρείας μέσω των τηλεπωλήσεων” – “Την κάνω τη δουλειά αυτή από το 1999” απαντάει ο πρώην υπουργός στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο Ε – Και η “Αικατερίνη Κελέση” αναφέρεται στον Άδωνι Γεωργιάδη – Τι λέει για τον Αντώνη Σαμαρά – Το “λάδωμα” για να μην περάσει ο νόμος της Τρόικα

Όλο και περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση Novartis γίνονται γνωστά με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων να δημοσιοποιούνται. Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» δείχνει τον «Άδωνι Γεωργιάδη» τον οποίο κατηγορεί ότι ξέπλενε τα χρήματα που έπαιρνε από την Novartis μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του.

Η μαρτυρία για τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Γνωρίζω ότι άμεση συνεργάτιδα του Υπουργού ήταν η κα. Κατραβά με την οποία η Νοβάρτις μέσω του τμήματος market access του οποίου προσίτατο ο Κων Φρουζής είχε επίσημη και ανεπίσημη επικοινωνία μέσω emails εταιρικών και προσωπικών και μέσω τηλεφωνημάτων» αναφέρει ο μάρτυρας. Και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι επικοινωνίες αυτές γίνονταν προκειμένου η κα Κατραβά να κανονίζει τα απόρρητες συναντήσεις του Φρουζή εκ μέρους της Νοβάρτις με τον υπουργό.  Αντικείμενο αυτών των συναντήσεων πιθανολογώ ότι ήταν το «κλείσιμο» συμφωνιών μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργού, προκειμένου ο τελευταίος να λαμβάνει ευνοϊκές για την εταιρεία πολιτικές αποφάσεις.

Αυτό το βασίζω στο γεγονός ότι οι πιο τακτικές επικοινωνίες γίνονταν μέσω των προσωπικών τους ηλεκτρονικών λογαριασμών και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων στα προσωπικά τους τηλέφωνα και όχι μέσω των επίσημων υπηρεσιακών λογαριασμών του υπουργείου. Θέλω επίσης να σας καταθέσω ότι όπως είναι ευρέως γνωστό ο Υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από την Νοβάρτις, εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάλυση της αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η επένδυση της τηλεπώλησης των βιβλίων ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησης του συμπεραίνω ότι τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες είναι προφανώς εικονικά και συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsit.gr

H συνέχεια στο newsit.gr

3 Comments

  1. Το πιο …….ωραίο και ίσως ……αποκαλυπτικό .

    Διαβάζουμε σε στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη ημερήσια κυκλοφορία στη χώρα : Καταθέτει κουκουλοφόρος μάρτυρας για την παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων , από Δημ. Αβραμόπουλο :

    ” Ο υπ. Δημ. Αβραμόπουλος παρέσυρε !! τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή , ο οποίος τελούσε εν αγνοία !!! να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια , για το σύνολο του πληθυσμού ”

    Τα θαυμαστικά προφανώς είναι της εφημερίδας .

    Η ” αποκάλυψη ” προφανώς πρέπει να γίνει από τον αναγνώστη . Πώς έγραφε ο Καρτέσιος : Το ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν είναι ότι ο ένας είναι πιο λογικός από τον άλλο , αλλά στο ότι δεν προσέχουμε όλοι τα ίδια πράγματα και στο ότι οδηγούμε τις σκέψεις μας από διαφορετικούς δρόμους …..

    Προσέξτε λοιπόν τι θα ” προσέξετε ” , ακόμη και τα ” ξένα ” θαυμαστικά , και οδηγείστε τη σκέψη σας με οδηγό τη ………δική σας σκέψη …..

Back to top button