Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τούρτα ζιπουνάκι

Τούρτα ζιπουνάκι από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

400 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
400 γρ ζάχαρη
8 αυγά
3 βανίλιες
400 γρ αλεύρι φαρίν απ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
500 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
3 κουτ σουπας γάλα
λιγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατεψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε τα 2 αυγά την βανίλια και το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε τα αλλά 2 αυγά τις βανίλιες και αλεύρι και συνεχίζουμε εναλλάξ αυγά με αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.  Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη την κατάλληλη υφή. Ψήνουμε σε Τσερκι  35 χ 25στους 180 για 30 λεπτά.

Για την βουτυρόκρεμα χτυπαμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 15 λεπτά .Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα και το χρώμα και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.

Απλώνουμε την βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ και τα περιγράμματα τα κάνουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής. έριξα επάνω καραμελάκια σε σχήμα καρδούλας.

Περισσότερα για το κόψιμο του κέικ στο erasitexnies.blogspot.gr

 

 

Back to top button