Ελλάδα

Νεκροί οι δυο ορειβάτες στο Καϊμακτσαλάν

 Νεκροί εντοπίστηκαν στο Καϊμακτσαλάν οι δύο ορειβάτες, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί το μεσημέρι του Σαββάτου(10/02/2018), όπως μετέδωσε ο Alpha. Την τραγική είδηση μετέδωσαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο, η Πυροσβεστική δεν επιβεβαίωνει το γεγονός.

Οι δύο τουρίστες από τα Σκόπια, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, πήγαν στο Καϊμακτσαλάν με φίλους τους για ορειβασία. Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν χάθηκαν τα ίχνη των δύο τουριστών. Αμέσως, δόθηκε σήμα στην Πυροσβεστική, με δυνάμεις από την Έδεσσα, την Αριδαία, άνδρες της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες του χιονοδρομικού κέντρου να «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό των δύο ατόμων, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλεία, στην κορυφή του βουνού.

Σύμφωνα με τον Alpha, γύρω στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου οι διασώστες κατάφεραν να μιλήσουν με τους δύο τουρίστες, ωστόσο, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς εκείνη την ώρα επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες. Τελικά, όπως μεταδίδει ο Alpha και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τα ξημερώματα της Κυριακής εντοπίστηκαν νεκροί. Οι δύο άτυχοι νέοι είχαν πέσει σε χαράδρα.

Τι αναφέρει  η Πυροσβεστική 

Το τραγικό γεγονός δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή γίνονται διαδικασίες προσέγγισης και ανάσυρσης των δύο αγνοούμενων, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζειται αν είναι νεκροί.

Back to top button