Ελλάδα

Tην τιμητική της είχε η Κάρπαθος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελγίου

Tην τιμητική της είχε η Κάρπαθος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελγίου «Salon Des Vacances» με σημείο αναφοράς τις νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις στο μέλλον. Στην καθιερωμένη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ 1-4 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμος Κάρπαθου με ξεχωριστό χώρο σε προνομιακή θέση στην πρόσοψη του περιπτέρου της Ελλάδας ανακηρύχθηκε Τιμώμενος Προορισμός στο μοντέρνο περίπτερο του ΕΟΤ με φόντο, δύο φωτισμένες φωτογραφίες εντυπωσιακών διαστάσεων στις οποίες δέσποζαν εξωτικές παραλίες του νησιού.

Σε κλίμα αισιοδοξίας μετά το ρεκόρ δεκαετίας που σημείωσε η Ελλάδα με 509.000 αφίξεις Βέλγων Τουριστών το 2017 και με την ενεργό παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, ο προορισμός αναδείχθηκε μέσα από την άκρως επιτυχημένη ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε με προσωπική φροντίδα της Διευθύντριας Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών , κυρίας Ελένης Σκαρβέλη.

Την εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος επισήμων και κορυφαίων εκπροσώπων φορέων όπως ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Τζιάλλας, η Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο, κυρία Ελευθεριά Γαλαθιανάκη και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας στην Πρεσβεία της Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Αγραφιώτης, χαιρέτισε η Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά ενώ την «σκυτάλη έλαβαν» ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, κ. Μιχάλης Λυτός που προλόγισε και η κυρία Φωτεινή Φράγκου, μέλος της Επιτροπής που παρουσίασε το πολυδιάστατο Τουριστικό προϊόν του προορισμού, δίνοντας βαρύτητα σε νέα εξειδικευμένα

Τουριστικά προϊόντα όπως το δίκτυο μονοπατιών. Στη διάρκεια της παρουσίασης, βίντεο και slide show με εντυπωσιακές φωτογραφίες της Καρπάθου, ενθουσίασαν τους δεκάδες παρευρισκόμενους, δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες που στη συνέχεια απόλαυσαν παραδοσιακά και τοπικά εδέσματα.

Η τριμελής αντιπροσωπία του Δήμου Καρπάθου, που απαρτιζόταν από τον κ. Λυτό ο οποίος παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων , την κυρία Φράγκου και τον κ. Μιχάλη Ρείση, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, εξυπηρέτησε τους επισκέπτες του περιπτέρου, πρόσφερε τοπικά γλυκά και είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους έγκριτων ΜΜΕ, ταξιδιωτικών οργανισμών και διεθνών φορέων, προκειμένου να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα προσέγγισης της υποσχόμενης Βελγικής αγοράς .

«Η εφετινή δυναμική παρουσία της Καρπάθου στην έκθεση δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα των μεθοδικών μας κινήσεων που πραγματοποιούμε πλέον ως Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία συμβούλων Marketing Remake και την ενεργό στήριξη επαγγελματιών και φορέων του νησιού.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κυρία Μαριέττα Παπαβασιλείου και την Περιφέρεια για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης, καθώς και την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Χωρών, κυρία Ελένη Σκαρβέλη για την εξαίρετη οργάνωση της εκθεσιακής παρουσίας της Ελλάδας αλλά και της Καρπάθου ειδικότερα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού που μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά στους επαγγελματίες που διέθεσαν τοπικά προϊόντα καθώς και στο ξενοδοχείο Althea για το πακέτο διαμονής που θα δοθεί σε τυχερούς επισκέπτες του περιπτέρου, έπειτα από διαγωνισμό που «έτρεξε» όλες τις ημέρες της έκθεσης για την ενίσχυση προβολής της Καρπάθου.

ΑΠΕ

Back to top button