Ελλάδα

Προσοχή: Νέα απάτη στο διαδίκτυο μέσω μηνύματος – Τι να κάνετε

Οι χρήστες της εφαρμογής WhatsApp κινδυνεύουν να πέσουν θύματα μιας νέας απάτης που κυκλοφορεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάτη διαφημίζει ότι προσφέρονται δωρεάν αθλητικά παπούτσια Addidas αν ακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο (link).

«Η Addidas χαρίζει 3.000 ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών για να γιορτάσει την 93η επέτειό της. Λάβετε τα δωρεάν παπούτσια σας στο: Adidas.com/shoes’.ils.», γράφει σε μήνυμά της η υποτιθέμενη διαφήμιση.

Ωστόσο, η διαφήμιση είναι ψεύτικη, έτσι όποιος πατήσει το link βρίσκεται διαδικτυακά εκτεθειμένος.

Η εταιρεία της Addidas έστειλε μια προειδοποίηση στους χρήστες της εφαρμογής για το ύποπτο μήνυμα.

Πώς να προστατευτείτε

Υπάρχουν σημάδια που σας δείχνουν ότι μια διαδικτυακή διαφήμιση είναι απάτη:

  • Μην υποθέσετε ότι όποιος σας στέλνει μήνυμα είναι αυτός που υποστηρίζει ότι είναι.
  • Αν κάποια τηλεφωνική κλήση ή e-mail ή μήνυμα σας ζητά πληρωμή, σας κάνει κάποια ειδική προσφορά ή σας ζητάει να συνδεθείτε κάπου, να είστε προσεκτικοί.
  • Αν αμφιβάλλετε, ελέγξτε αν είναι αυθεντικό, ρωτώντας την ίδια την εταιρεία.
  • Παρατηρήστε την ορθογραφία, τη γραμματική, τα γραφικά ή την εικόνα που είναι φτωχής ποιότητας. Μπορεί οι απατεώνες να χρησιμοποιούν και ασυνήθιστες γραμματοσειρές.
  • Αν γνωρίζουν το mail σας αλλά όχι το όνομά σας, τότε το μήνυμα θα αρχίζει ως: «Στον αγαπημένο μας πελάτη» ή «Αγαπητέ» και μετά θα ακολουθεί το υπόλοιπο μήνυμα.
  • Η ιστοσελίδα ή το e-mail δεν θα μοιάζουν σωστά. Οι αυθεντικές ιστοσελίδες είναι συνήθως μικρές στο URL τους και δεν χρησιμοποιούν άσχετες λέξεις ή φράσεις.ts

topontiki.gr

Back to top button