Ελλάδα

Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: Αυτές είναι οι 20 πόλεις που τα φιλοξενούν

Οριστικό λουκέτο στην συντριπτική πλειοψηφία των Κέντρων Εκπαίδευσης, ειδικά στην Πελοπόννησο, μπαίνει με την ανακοίνωση της πρόσκλησης κατάταξης των στρατιωτών για την 2018 Β’ ΕΣΣΟ.
Ακόμα δεν ξεκαθαριστεί εάν τα στρατόπεδα αυτά θα βγουν προς πώληση μέσω του “χακί ΤΑIΠΕΔ”, ή εάν κάποια από αυτά θα αξιοποιηθούν. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στην Βουλή γι αυτό το θέμα, όπως δεν έδινε σαφείς απαντήσεις γαι το λουκέτο μέχρι αυτό να ανακοινωθεί.
Μάλιστα, κάποιοι επιχειρούσαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, κλείνοντας πονηρά το μάτι στους κατοίκους και λέγοντας ότι το Κέντρο θα χρησιμοποιηθεί για ΣΠΕΝ, κάτι το οποίο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ληφθεί.
Οι πόλεις οι οποίες θα υποδεχθούν νεοσύλλεκτους για την βασική τους εκπαίδευση είναι συνολικά 20.

Ελλιπής η ενημέρωση του ΓΕΣ

Ακόμα και το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ, στην ενημέρωση που υπογράφει ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός παρέχει ελλιπή ενημέρωση για την πρόσκληση, ενώ δεν περιέχει καν την επίσημη πρόσκληση που ανακοινώθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρά το γεγονός ότι την επικαλείται αναφέροντας χαρακτηριστικά: “κλάσεων της παραγράφου 1α της παρούσας”.
Οι αναγνώστες του Armyvoice.gr μπορούν να την βρουν κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Η λακωνική “ενημέρωση” δεν περιέχει καν τα νέα σημεία κατάταξης!
Δείτε τι αναφέρει:
Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2018 B/ΕΣΣΟ, από 12 έως και 15 Μαρτίου 2018 (ενώ την 5, 6 και 7 Μαρτίου 2018 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α.      Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1995 έως και 2019 (έτη γέννησης 1974 έως και 1998), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2017 έως 1 Ιανουαρίου 2018.
β.      Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1α της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 28 Φεβρουαρίου 2018.
Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.
 Ιωάννα Ηλιάδη

 armyvoice.gr 

 

 

 

Back to top button