Κέικ μήλου με καραμέλα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
500 γρ αλεύρι φαριν απ
200 γρ γιαούρτι
250 γρ ζάχαρη
200 γρ μηλο περασμένο απο τον τρίφτη
1 κουτ γλ κανέλα
1 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ
Για την καραμέλα
100 γρ καραμέλες γάλακτος( τις μαλακές με το χρυσό χαρτάκι)
4 κου σούπας κρέμα γάλακτος
καρύδια για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά.Ρίχνουμε στην συνέχεια το γιαούρτι, το μήλο,την κανέλα,το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το αλεύρι. χτυπάμε πολύ καλά να αποκτήσουμε ενα ενιαίο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα στους 180 για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολυ καλά.
Για την καραμέλα λιώνουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας. Ραντίζουμε την επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ