Κόσμος

Το ολόγραμμα του Φρανκ Ζάπα …σε παγκόσμια τουρνέ

Eίκοσι πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Φρανκ Ζάπα μπαρκάρει σε παγκόσμια τουρνέ. Όχι ο ίδιος. Στη σκηνή θα εμφανιστεί το ολόγραμμά του, δίπλα στους πρώην Mothers of Invention.

Χάρη στην Eyellusion παραγωγούς της τουρνέ του ολογράμματος του Ronnie James Dio το βασικό event θα είναι η τρίπρακτη ροκ όπερα του Ζάπα «Joe’s Garage»: η ιστορία ενός νεαρού κιθαριστή που πλανεύτηκε από τη δόξα και τη φήμη, τις γκρούπις και όλα τα βίτσια που ακολουθούν. Το ολόγραμμα του Φρανκ Ζάπα θα υποδυθεί, στη ροκ όπερα, τον ρόλο του Μεγάλου Εξονυχιστικού Ελεγκτή.

«Ως φουτουριστής και λάτρης του ολογράμματος, ο Φρανκ έσπαγε άφοβα το ένα όριο μετά το άλλο ως καλλιτέχνης και, τιμώντας το ακαταμάχητο πνεύμα του, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ξανά, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο ένας από τους γιους του Ζάπα  και συνδιευθυντής του Zappa Family Trust , o Αχμέτ Ζάπα. «Προχωράμε σε ανθρωπομορφισμό της μουσικής του Φρανκ και έτσι, οι εικόνες που ο ίδιος φιλοτέχνησε, οι κλασικοί συμβολισμοί των εξωφύλλων των άλμπουμ του και οι χαρακτήρες των τραγουδιών του θα μπορούν να έλθουν σ’ επαφή και να παίξουν πάνω στη σκηνή» πρόσθεσε ο Αχμέτ.

ΑΠΕ

Back to top button