Καστοριά

Δε γίνεται δουλειά έτσι… (του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

Οκτώ στα δέκα ευρώ που πηγαίνουν στον τακτικό προϋπολογισμό της άμυνας καλύπτουν τη μισθοδοσία. Καταλαβαίνετε ότι δουλειά δεν γίνεται έτσι.
Όλοι οι λόγοι που βγήκαν από χείλη στρατιωτικών ΜΕΤΑ το προχθεσινό επεισόδιο στα Ίμια, περιεστράφησαν γύρω από το θέμα της μισθοδοσίας. Ακόμα και τα πληρώματα που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, δεν παρέλειψαν να θυμήσουν πως ΔΕΝ λαμβάνουν το επίδομα συνόρων γιατί έχουν βάση τα ενδότερα (Κάλυμνος)
Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται δουλειά έτσι
Το πλοίο που χτυπήθηκε το ΠΑΘ 090 Γαύδος είναι αγορασμένο με επιδότηση της Ε.Ε. (της κακής) αλλά ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν εξοπλίστηκε με όλα τα αναγκαία οπλικά συστήματα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει. Όταν το ναυτικό ζήτησε από την κυβέρνηση να τσοντάρει από εθνικούς πόρους για να μπουν κανόνια και πυροβόλα, αυτή είπε σόρρυ παιδιά αλλά δεν έχουμε μία!
Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται δουλειά έτσι.
Το έφεδρο προσωπικό που υπηρετεί αυτή την στιγμή δεν επαρκεί ούτε για να καθαρίσει τις πατάτες στα μαγειρεία, πόσο μάλιστα για να πιάσει όπλο και να πολεμήσει. Αν δεν αυξηθεί κατακόρυφα ο χρόνος της θητείας και αν δεν πολλαπλασιαστούν οι σειρές κατάταξης, οι γραμμές μας στα μέτωπα θα έχουν τέτοιες τρύπες που θα περνάνε ολόκληρα εχθρικά συντάγματα ανάμεσα τους.
Καταλαβαίνετε ότι δουλειά δεν γίνεται έτσι.
Μετά το επεισόδιο ενημερώθηκε η κυβέρνηση. Πότε και από ποιον; Οχι πάντως από τον καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργό άμυνας ο οποίος απουσίαζε. Συμβούλιο διαχείρισης κρίσεων δεν συνεστήθη και δεν συνεδρίασε. Αν το επεισόδιο -ο μη γένοιτο- έπαιρνε άλλη τροπή, δεν υπήρχε διοικητικό σχήμα να αποφασίσει το είδος της συνολικής μας αντίδρασης. Η χώρα ήταν στον αυτόματο πιλότο.
Καταλαβαίνετε ότι και πάλι δεν γίνεται δουλειά έτσι
Με αυτά και με εκείνα γενικά δεν γίνεται δουλειά, ούτε έτσι ούτε αλλιώς. Κι όποιοι λένε κάτι πολύ αντρίκια και παλικαρίσια πράματα εδώ μέσα, μάλλον δεν διατηρούν και πολύ στενή επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

 

 

 

 

Back to top button