ΕλλάδαΚαστοριάΝεστόριο

Βουλή: «Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»!

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα χθες, στη Βουλή, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς εκφωνούσε το ακροδεξιό του μανιφέστο περί «λαθρομεταναστών» και «συμμοριών»

Συντάκτης: Νίκος Σβέρκος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, δέχτηκε σφοδρή φραστική επίθεση από άτομα που στο παρελθόν είχαν θητεύσει ως συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά», φώναζαν στον βουλευτή και αποκαλούσαν, μεταξύ άλλων, τους παριστάμενους «κατσαπλιάδες». Παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά.

Το επεισόδιο ήταν τόσο σοβαρό, που επενέβη η φρουρά προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία και κατέγραψε το όλο γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν με εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν λάβει άδεια εισόδου στη Βουλή, έπειτα από αίτημα του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο efsyn.gr

 

 

 

One Comment

  1. Ο Γράμμος και το ΒΙτσι είναι βουνά της Καστοριάς. την περίοδο του αδελφοκτόνου ελληνικού εμφυλίου πολέμου (1946-1949), χάθηκαν χιλιάδες Καστοριανοί, άλλοι εξορίστηκαν και άλλοι αναγκάστηκαν σε υποχρεωτική υπερορία, προσφυγιά και μετανάστευση. Άδειασαν χωριά και μειώθηκε δραματικά ο πληθυσμός του Νομού μας, με μέσο όρο το 50% . Τα περισσότερα θύματα Καστοριανοί, χωρίς διάκριση, πολιτικών φρονημάτων. Αυτοί είναι που θάφτηκαν στον Γράμμο και το Βίιτσι. Τούτα τα βουνά είναι η ιστορία και η τοπική ταυτότητα μας, για όλους τους Καστοριανούς. Είναι ιερά βουνά, χώροι ιστορικής συλλογικής και ατομικής μνήμης. Δεν επιτρέπουμε να τα προσβάλουν.

    Περιμένουμε ως ελάχιστο σεβασμό στον Καστοριανό πολίτη να βρουν οι έχοντες κατέχοντες και οι ασκούντες την τοπική εξουσία να καταδικάσουν τις φασιστικές δηλώσεις των εξαπτέρυγων του Σαμαρά. Για μερικούς δυστυχώς η Καστοριά παραμένει χωματερή ιδεών και όχι νεοελληνική τραγωδία.

    Από τα Κορέστια μέχρι τα Γραμμοχώρια και όλα τα λοιπά χωριά μετράμε θύματα και μόνο θύματα Καστοριανούς.

    Αξιότιμε Αντιπεριφερειάρχα αγαπητοί δήμαρχοι και λοιποί, τα ιστορικά μνημεία σε κάθε χωριό είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στον απλό Καστοριανό που οι συγγενείς του συνεχίζουν να πενθούν περήφανα και σιωπηρά, όπως ταιριάζει στον κιμπάρη Καστοριανό

    Τα σέβη μου

Back to top button