Κόσμος

Συρία: Πάνω από 400 άμαχοι σκοτώθηκαν μέσα σε μόλις 5 μέρες!

Περισσότεροι από 400 άμαχοι σκοτώθηκαν σε διάστημα 5 ημερών από τις αεροπορικές επιδρομές και τα πλήγματα του πυροβολικού των συριακών ενόπλων δυνάμεων και της συμμάχου τους Ρωσίας εναντίον της ανατολικής Γούτας, του θύλακα των ανταρτών που τελεί υπό πολιορκία ανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Πέντε ημέρες αεροπορικών βομβαρδισμών και σφοδρών πληγμάτων του πυροβολικού είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 403 άμαχοι, εκ των οποίων 95 παιδιά» σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μκο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, μονάχα σήμερα τουλάχιστον 46 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Ο αριθμός των άμαχων που σκοτώθηκαν από την Κυριακή αυξήθηκε εξαιτίας των νέων βομβαρδισμών που διεξήχθησαν σήμερα αλλά και του γεγονότος ότι οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν από τα συντρίμμια τις σορούς πολλών ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί χθες, διευκρίνισε ο Ραχμάν.

Η ΜΚΟ εξηγεί ότι 17 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, 127 τη Δευτέρα, 128 την Τρίτη και 85 την Τετάρτη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο σε περιοχές του Χαλεπιού

Ο διοικητής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο Χαλέπι δήλωσε ότι οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής έχουν μεταφερθεί στο γειτονικό Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση της τουρκικής επίθεσης και ως εκ τούτου οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έχουν επανακτήσει τον έλεγχο σε περιοχές στο Χαλέπι που ήλεγχαν οι Κούρδοι.

«Εμείς στο Χαλέπι έχουμε μεταφερθεί στον θύλακα του Αφρίν. Κατά συνέπεια οι ανατολικές περιοχές της πόλης του Χαλεπίου τέθηκε υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Φουράτ Χαλίλ, διοικητής του YPG στο Χαλέπι.

AΠΕ

Back to top button