Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τάρτα κοτόπουλο (φωτο)

Τάρτα κοτόπουλο από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ

150 γρ βούτυρο
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουτ σούπας παγωμένο νερό
Αλάτι και λίγη ζάχαρη

Για την γέμιση
350 γρ στήθος κοτόπουλου βρασμένο και μαδημένο
2 πιπεριές χρωματιστές
1 κουτάκι μανιτάρια
1 κουτακι καλαμπόκι
1 κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
3 κουτ σουπας ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
2 κουπες τυρία τριμμένα
Αλατι, πιπερι,λιγο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη της τάρτας βάζουμε όλα τα υλικά στο μιξερ και τα χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια μπάλα γύρω απο αυτόν. Βάζω την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την γέμιση.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε έπειτα το κοτόπουλο και την μια κούπα απο τα τριμμένα τυριά.

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και απλώνουμε την ζύμη. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και ρίχνουμε όλη την γέμιση. Καλύπτουμε όλη την τάρτα με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Μέτα τα 30 λεπτά σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

 

Back to top button