Καστοριά

Κ. Σαββίδης: «Δε μας… “παίζουνε” εμάς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στα Δημοτικά Συμβούλια!»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε  στην εφημερίδα “Ορίζοντες” ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου Κωνσταντίνος Σαββίδης. Ο κ. Σαββίδης, μίλησε για τον θεσμό του Προέδρου των Τ.Κ., για έργα τα οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, για την πετσοκομμένη πάγια προκαταβολή και για άλλα σημαντικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων αποχώρησαν φανερά απογοητευμένοι καθώς για ακόμη μια χρονιά η πάγια προκαταβολή ψαλιδίστηκε κατά 50%  «Είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες μας για ένα χρόνο με μόλις 500 ευρώ. Είχαμε ακούσει και πέρυσι την υπόσχεση ότι θα την πάρουμε ολόκληρη, δηλαδή 1.000 ευρώ.  Φυσικά, θα πρέπει να αφαιρέσουμε και τον Φ.Π.Α. Σκεφτείτε δηλαδή πόσα χρήματα  μας απομένουν τελικά για χρησιμοποιήσουμε σε θέματα καθημερινότητας»,  δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως πλέον οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, δεν εμφανίζονται στα Δημοτικά Συμβούλια. Η λέξη η οποία θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση είναι η απαξίωση. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τους 34 Προέδρους, έκαναν την εμφάνισή τους μόλις οι 3!!!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο orizontespress.gr

 

 

Back to top button