ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Τρίτη θέση για 7ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής και πρόκριση για τον πανελλήνιο στην Αθήνα

Στο 4 ΓΕΛ Κοζάνης διοργανώθηκε για μια ακόμα φορά  ο Περιφερικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Περιφερικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Στο φωτεινό διαγωνισμό συμμετείχαν 18 ομάδες, πέντε παραπάνω από την περσινή διοργάνωση γεγονός που δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ο διαγωνισμός δίνει την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και μαθητές να έρθουν σε επαφή τόσο με το κόσμο της ρομποτικής αλλά και την ενίσχυση της ομαδικότητας. Από τις 18 ομάδες στο διαγωνισμό συμμετείχε μια ομάδα λυκείου, τέσσερις ομάδες από το γυμνάσιο και δεκατρείς ομάδες δημοτικών σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.  Από τα δεκατρία δημοτικά τα πέντε ήρθαν από την Καστόρια ή οποία για μια ακόμα φορά κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό. Μεγάλη διάκριση για την Καστόρια στον 4οπεριφερικό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας η ομάδα The inventors 2,του 7ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες η διοργάνωση δεν έγινε στον πλέον κατάλληλο χώρο και στερήθηκε από το οργανωτικό κύρος το οποίο έπρεπε να έχει. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επίσημοι καλεσμένοι έφυγαν με ελαφρά πηδηματάκια πριν τελειώσει η διοργάνωση. Ίσως οι υπεύθυνοι του τόπου ανοίξουν λίγο παραπάνω τα μάτια και τα αυτιά τους και να αρπάξουν τέτοιες ευκαιρίες οι οποίες θα ζωντανέψουν λίγο παραπάνω την πόλη μας.

if-kastoria.blogspot.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button