Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΚοζάνη

Δύο χορωδίες από την Καστοριά στο 2ο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών Πτολεμαΐδας

Η Εφηβική Χορωδία της «Ορεστίδος» και η Νεανική Χορωδία του «Αθανάσιου Χριστόπουλου» θα λάβουν μέρος στο “2ο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών Πτολεμαΐδας” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Σημειώνουμε για τη νεοσύστατη Εφηβικής Χορωδίας της Ορεστίδος ότι είναι η πρώτη αποστολή της εκτός Άργους Ορεστικού γεγονός το οποίο δείχνει την ταχύτατη πρόοδο που έχει επιτελεστεί στο τμήμα από την Χοροδιδάσκαλο κ. Αργυρώ Χαραλάμπους και τα παιδιά της Χορωδίας.

Ενώ Νεανική Χορωδία του Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος» σε μουσική διδασκαλία Δημήτρη Θεοδωράκη, θα εμφανιστεί λίγες μόνο ημέρες μετά την πετυχημένη συμμετοχή της στη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος.

Επίσης όλα τα παιδιά   θα παρακολουθήσουν εργαστήρια χορωδίας στα οποία θα διδάξει η καταξιωμένη μουσικός Αγγελική Κρισίλα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Αγγελική Κρίσιλα

Η Αγγελική Κρίσιλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας της Σόφιας, του Πανεπιστημίου της Σόφιας (με Υποτροφία του ΥΠΕΠΘ), της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας Μουσικής και Χορευτικής Τέχνης του Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας, την Παιδαγωγική της Μουσικής Εκπαίδευσης, το Πιάνο και τα Ανώτερα Θεωρητικά. Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας, πιάνου, τραγουδιού και ανώτερων θεωρητικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει διευθύνει τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αλεξάντερ Νιέφσκι της Σόφιας, τη Χορωδία Δωματίου της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας και έχει συνεργαστεί με την Όπερα και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα της Όπερας του Βουκουρεστίου, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διηύθυνε, προς τιμήν του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλου, στην Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών 2001.
Έχει αποσπάσει α’ βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (1996, 1997, 1998, 2000, 2009) και αργυρά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς (1999, 2000, 2004) και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Γαλλία για τη διεκδίκηση της “EXPO 2008”, διευθύνοντας τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έχει ηχογραφήσει 3 Cd με τίτλο ευ ηχείν, By the riverside και επί γης ειρήνη.
Υπήρξε Μαέστρος της Χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, της “Χορωδίας Θεσσαλονίκης” και Βοηθός Μαέστρου της Χορωδίας “Μακεδονία”, ενώ σήμερα διευθύνει τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Back to top button