Ο Ηρακλής στην Καστοριά δίχως άλλα περιθώρια…

Ο Ηρακλής γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει στην ακριτική πόλη και ότι τα «στραβοπατήματα» πρέπει να σταματήσουν…

Μετά την αποτυχημένη έκβαση της περασμένης αγωνιστικής, τίποτε δεν είναι το ίδιο στο «κυανόλευκο» μπάσκετ. Κατά την περίοδο διαχείρισης της πρώτης ήττας στο πρωτάθλημα, αυτής στο Κλειστό της Περιβόλας από τον Απόλλωνα, υπήρχαν περιθώρια επανατοποθέτησης της αγωνιστικής διαδρομής της ομάδας.

Το ίδιο, ίσως, μετά την – τραγική ήττα – από τη Δόξα Λευκάδας στο Ιβανώφειο. Έπειτα, μετά το άνετο πέρασμα του Περιστερίου, απλώς, θεωρήθηκε ότι χάθηκε η πρώτη θέση, λόγω της μεγαλύτερης αγωνιστικής δυναμικής της αθηναϊκής ομάδας, με την αισιόδοξη, ταυτόχρονα, επισήμανση ότι ο δρόμος της ανόδου παραμένει ανοιχτός, μέσω της κατάκτησης του δευτέρου εισιτηρίου.

Τώρα, πλέον, με την ομάδα να μη μπορεί να βρει απαντήσεις νίκης σε ένα ακόμη καθοριστικό ενόψει των play off αγώνα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Με την ήττα του από τον Απόλλωνα εντός έδρας, ο Ηρακλής δημιούργησε… «δεδικασμένο», το οποίο θα του κάνει εξαιρετικά πιο δύσκολη τη ζωή τον Μάιο, στα μπαράζ για την άνοδο.

Υποχρεωμένος να βρει τις απαντήσεις…

Από εδώ και πέρα τα παιχνίδια με τις ομάδες, οι οποίες είναι υποψήφιες για συμμετοχή στους αγώνες κατάταξης για την άνοδο, πληθαίνουν. Μπορεί ο «Γηραιός» – μέχρι σήμερα – να έχει αποδείξει ότι έχει τεράστιο πρόβλημα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις (με φωτεινότατη εξαίρεση την άνετη επικράτηση επί του δυνατού Χολαργού στο Ιβανώφειο), όμως, αν η ομάδα επιθυμεί να μην χάσει άλλη μια κούρσα για την άνοδο, οφείλει να πάρει νίκες και σε αυτά τα παιχνίδια.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι – έως τώρα – το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη έχει μετρηθεί και έχει φανεί «λίγο» μόνο με αντιπάλους, οι οποίοι από την αρχή του πρωταθλήματος θεωρούνταν «φαβορί πρώτης γραμμής» για την άνοδο (Περιστέρι, Πάτρα, Λευκάδα), εξαιρουμένης, πάντοτε, της ευτυχούς έκβασης της πρώτης μάχης με τον Χολαργό. Και επειδή η Καστοριά υπάγεται στην… κατηγορία των «δευτεροκλασάτων φαβορί», η ελπίδα ότι η ομάδα θα καταθέσει ποιότητα και εμπειρία, φεύγοντας από την ακριτική πόλη με το ροζ φύλλο, εξακολουθεί να υπάρχει.

Καμία σχέση με τον αγώνα του Νοεμβρίου

Ο Ημίθεος εξασφάλισε με σχετική άνεση τη νίκη στον αγώνα του πρώτου γύρου με τους Καστοριανούς στο Ιβανώφειο. Το 78-68 της επικράτησής τους στον αγώνα της 11ης Νοεμβρίου δεν σημαίνει τίποτε, σε σχέση με όλα όσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν αύριο (Σάββατο 3/3) στην έδρα των «γουναράδων».

Η Καστοριά διαθέτει ένα σύνολο με σημαντική ποιότητα και εμπειρία και ιδιαίτερη δυναμική όταν έχει να φιλοξενήσει αντιπάλους στην έδρα του. Η συγκεκριμένη ομάδα θα είναι πολύ πιο ισχυρή και αποτελεσματική από εκείνη, που παρουσιάστηκε προ τεσσάρων μηνών στο Ιβανώφειο και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

 bluearena.gr