ΑγροτικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Συνεχείς οι επιθέσεις αρκούδας (σειρά φωτογραφιών – χάρτης)

Τις τελευταίες ημέρες γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας κάποιες αρκούδες έχουν ξυπνήσει από τον χειμέριο λήθαργο και δραστηριοποιούνται.
Το μεικτό κλιμάκιο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (Ο.Α.Ε) που στελεχώνετε με μέλη του Δασαρχείου, Αρκτούρου , Θηροφυλακής και Αστυνομίας έχει ξεκινήσει επισκέψεις σε αρκουδόπληκες περιοχές αξιολογώντας το κάθε περιστατικό παρέχοντας πληροφορίες για την αποφυγή επαναπροσέγγισης .
Η τροφική επάρκεια αυτήν την εποχή για ένα μεγάλο θηλαστικό δεν είναι ικανή να το συντηρήσει χωρίς καρποφορία και διευρύνει το μενού του σε ζωικής προέλευσης τροφή, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δέκα ημέρες να έχουμε συνεχείς επιθέσεις σε ορνιθοτροφεία.
Η Ο.Α.Ε αξιολογώντας όλα τα τελευταία περιστατικά κάνοντας έρευνα στις περιοχές των ζημιών, εντόπισε συγκεκριμένο ζώο που πραγματοποιεί τις επισκέψεις και προσπαθεί την απομάκρυνση του όπως ορίζει το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των ανθρώπων και ζώων.
Η Ο.Α.Ε τα μέτρα προστασίας που προτείνει σε αυτές τις περιπτώσεις είνα : Ηλεκτροφόρα περίφραξη, Σκύλους φύλαξης, Επάρκεια φωτισμού.
Σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζουμε το ζώο… δυστυχώς θα υπερασπιστεί το φαγητό του με οιονδήποτε τρόπο, καθόμαστε σε απόσταση ασφάλειας και ειδοποιούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Back to top button