Καστοριά

Ολόκληρη η κατάθεση Καστοριανού στρατιωτικού που συνελήφθη από τους Τούρκους στον Έβρο

 

Παρακολουθήσαμε κάποια ίχνη βημάτων, πιστεύοντας  πως πρόκειται για λαθρομετανάστες

Ο Άγγελος Μητροτόδης που είναι ανθυπολοχαγός  σε φυλάκιο στα σύνορα, στην κατάθεση που έδωσε μέσω διερμηνέα, ανέφερε πως πέρασαν άθελα τα σύνορα και ότι δεν είναι κατάσκοποι. Είπε τα εξής: ¨Σίγουρα δεν παραβιάσαμε τα σύνορα εσκεμμένα και με κακό σκοπό. Παρακολουθήσαμε κάποια ίχνη βημάτων, πιστεύοντας  πως πρόκειται για λαθρομετανάστες. Ακολούθησα αυτά τα ίχνη και τα βιντεοσκόπησα με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός, με στόχο να στείλω τις εικόνες στους ανωτέρους μου. Όταν δίπλα στον δρόμο όπου περιπολούσαμε είδαμε τα ίχνη, αντιληφθήκαμε πως δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη. Αργότερα αντιληφθήκαμε πως τα ίχνη χώρισαν μεταξύ τους.  Όταν αμέσως μετά είδαμε ένα κίτρινο υγρό, αμέσως προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα. Ακολουθήσαμε γρήγορα τα ίχνη.  Καθώς τα ίχνη ήταν εκτός του δρόμου όπου περιπολούμε και εκεί είχαν ανατραπεί και δέντρα, μέσα από τα οποία περάσαμε γρήγορα, δεν αντιληφθήκαμε πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά.  Δεν είδαμε την γραμμή, ούτε συναντήσαμε κάποιο ίχνος που να ανήκει στην τουρκική πλευρά. μέχρι που είδαμε τους Τούρκους στρατιώτες

.….

Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο, αδειάσαμε τα όπλα μας και τα παραδώσαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροι τους. Δεν ήρθα με κανένα άλλον σκοπό. Πρόκειται για λάθος ένεκα του οποίου περάσαμε τα σύνορα, απορρίπτω κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Το βίντεο που έχω τραβήξει είναι στην ελληνική πλευρά. Διακρίνονται άλλωστε και οι ελληνικοί κάδοι σκουπιδιών. Ήταν κάτι που ήθελα να δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο με σκοπό την αποτροπή της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Μα κάποιος που κάνει κατασκοπία διαλέγει καιρό με χιόνι ; Άλλωστε στο χιόνι βαδίζοντας τα ίχνη μας διακρίνονται¨.

……………………

Ο υπαξιωματικός Δημήτριος Κούκλατζης απέρριψε και αυτός τις κατηγορίες περί κατασκοπίας, είπε πως δεν ήρθαν με κακό σκοπό και υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως ¨Δεν ήρθαμε εδώ κακόβουλα. Απορρίπτω κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες. Περάσαμε τα σύνορα από λάθος. Επιθυμώ να δηλώσω επίμονα πως πέρασα τα σύνορα από λάθος και δεν είχα κακό σκοπό¨.

……………………………

 tourkikanea.gr

 

One Comment

Back to top button