Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα στην τουριστική προβολή της

Για “ιστορική αλλαγή σελίδας στην τουριστική προβολή της πόλης”, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέας Μανδρίνος, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”.

“Έφτασε η ώρα να σταματήσουν να κάνουν όλοι αποσπασματικά ενέργειες και να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ)”, είπε ο κ.Μανδρίνος.

“Η αλλαγή αυτή έχει ονοματεπώνυμο, αυτό του βασικού χρηματοδότη του οργανισμού, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που εμπνεύστηκε εισηγήθηκε και πέρασε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στον Οργανισμό, τις οποίες υιοθέτησε άμεσα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Την υλοποίηση αυτών των αλλαγών ανέλαβε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου (σ.σ. η πρόεδρος του ΟΤΘ) που σε εύλογο χρονικό διάστημα επανέφερε το κύρος και την αξιοπιστία στο Διοικητικό Συμβούλιο, το ενίσχυσε με την παρουσία νομικής συμβούλου και φτάσαμε στο επόμενο βήμα να ανατεθεί ο προγραμματισμός των δράσεων προβολής και μάρκετινγκ σε επαγγελματία?, επεσήμανε ο κ. Μανδρίνος.

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ, είπε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΘ, να αναλάβει “στο τιμόνι” για την προβολή και προώθηση της πόλης η μέχρι πρότινος υπεύθυνη μάρκετινγκ της ΕΞΘ Χρύσα Σαραβέλου, στο πλαίσιο συνέργειας. Πλέον, τα ηνία αναλαμβάνει επαγγελματίας, που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχεδιασμό ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΘ. Επίσης, όπως ανέφερε, η γενική συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε 233.000 ευρώ για δράσεις προβολής. “Είναι πολύ σημαντικό ακόμη, το γεγονός  ότι πέρασε ένας αυστηρός κανονισμός λειτουργίας σε ό,τι αφορά την έγκριση δράσεων αξιολόγησης και υλοποίησης, γεγονός που προσδίδει διαφάνεια και δεν σηκώνει αυθαιρεσίες καθώς όσα γίνονται θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου”, πρόσθεσε.

Καταστροφικός μήνας ο Ιανουάριος για τους ξενοδόχους

Μετά την πολύ ικανοποιητική περίοδο των γιορτών και γενικότερα το θετικό κλείσιμο της χρονιάς που πέρασε, σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των ξενοδοχείων, ακολούθησε ο Ιανουάριος του νέου έτους (2018) που έκλεισε με πτώση 1% στις πληρότητες. Συγκριτικά με την Αθήνα, που για τον ίδιο μήνα έκλεισε με άνοδο 15%, όπως αναφέρει ο κ.  Μανδρίνος, ο Ιανουάριος ήταν “καταστροφικός” στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, το αρνητικο στοιχείο δεν εντοπίζεται τόσο στη μείωση των διανυκτερεύσεων, αλλά, κυρίως “στη δυσφήμηση της πόλης που έγινε λόγων των αλλεπάλληλων αναβολών πτήσεων και την ταλαιπωρία πολλών επιβατών που χρειάστηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια”.

Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, τόνισε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, αλλά η ζημιά που σημειώθηκε είναι μεγάλη. “Θέλω να πιστεύω ότι με την έγκυρη αποπεράτωση των έργων τα ζητήματα θα λυθούν”, είπε.

ΑΠΕ

Back to top button