ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Στην Ορεστιάδα οι γονείς του στρατιωτικού (βίντεο – ρεπορτάζ)


Εφιαλτικές ώρες ζουν οι συγγενείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Παράκληση στην Ορεστιάδα– Τους πήγαν ρούχα και χρήματα

Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν την Δευτέρα προκειμένου να παραστούν στην δίκη των παιδιών τους, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν σήμερα από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε να μπορέσουν όχι απλά να βρεθούν στην τουρκική πόλη, αφού αυτό είναι πολύ εύκολο, αλλά να δώσουν το παρόν και στην δικαστική αίθουσα.

Παράκληση στην Ορεστιάδα

Οι γονείς του Ορεστιαδίτη υπαξιωματικού, παραβρέθηκαν πριν λίγη ώρα και στην παράκληση για τα δύο παληκάρια που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στο προάστιο της Κλεισσούς Ορεστιάδας, μαζί με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν για τους δυο στρατιωτικούς μας, ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια.

Τους πήγαν ρούχα και χρήματα

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Πεντάγωνο, σε συννενόηση με τις τουρκικές αρχές μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τα στρατιωτικά τους. Κι αυτό προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτική ενδυμασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων, παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία οι δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, το οποίο αναφέρει ότι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στη κατάθεσή του είπε: “Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά”.

evros-news.gr

 

 

 

 

Back to top button