Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ για το ντόπινγκ στη Ρωσία (trailer)

Η απονομή του βραβείου Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ Ikarus («Ίκαρος») του γερμανού δημοσιογράφου Χάγιο Ζέπελτ , που αναφέρεται στο σκάνδαλο με το ντόπινγκ στην Ρωσία, προκάλεσε τον την ικανοποίηση του γερμανού δημοσιογράφου, αλλά και την αντίδραση της Μόσχας.

Ο γερμανός δημοσιογράφος, που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD με θέμα το ντόπινγκ σκάνδαλο στην Ρωσία, σχολιάζοντας την απονομή βραβείου Όσκαρ για τον ντοκιμαντέρ του «Ίκαρος» , έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την ύπαρξη κρατικού συστήματος ντόπινγκ στη Ρωσία, επιβεβαιώθηκαν κατ? αυτόν τον τρόπο στο πιο υψηλό επίπεδο». Σύμφωνα με τον Ζέπελτ το βραβείο ήταν «ένα ακόμη ισχυρό χαστούκι στην άβουλη ΔΟΕ και την αδύναμη ηγεσία της, η οποία ενώ διέθετε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, ενήργησε ντροπιαστικά».

Ο Ζέπελτ είχε επανειλημμένα επικρίνει τις αποφάσεις της ΔΟΕ στο θέμα της Ρωσίας δηλώνοντας ότι έπρεπε να τιμωρηθεί για το ντόπινγκ ολόκληρο το σύστημα αθλητισμού της Ρωσίας.

AΠΕ

https://www.youtube.com/watch?v=Qfij5LsS17I