Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστοριάς για την αγέλη αδέσποτων στο κέντρο της πόλης

Έδω και 3 χρόνια η ομάδα μας προσπαθεί να δώσει σε μερικούς ανθρώπους να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΙΛΟΖΩΟΣ.

Ειναι πάρα πολλές οι καταγγελίες που έρχονται στην σελίδα μας και στα προσωπικά μας τηλέφωνα για την αγέλη του κέντρου. Θέλουμε σε όλους μέσα απο αυτό το κείμενο να σας δώσουμε με στοιχεια να καταλάβετε το εξης:

Έχουμε προσπαθήσει να στειρώσουμε και εμβολιάσουμε τα σκυλιά του κέντρου ( εδώ και 3 χρόνια) αλλά πάντα υπάρχει αντίρρηση απο την δήθεν φιλοζωική συνείδηση κάποιων!
Τα σκυλιά αυτά επειδή έχουν σχηματίσει αγέλη ΕΙΝΑΙ εν δυνάμει πάρα πολύ επικίνδυνα προς πεζούς – αυτοκίνητα και ανθρώπους που συνοδεύονται απο σκύλο. ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ το αντίθετο είναι η αφελής η απλα προσπαθει να το παιξει φιλόζωος. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ φταίνε τα σκυλιά που βρέθηκαν στο κέντρο εκεί και σαφώς δεν είναι στην ψυχή τους τα αιμοβόρικα σκυλιά που κάποιοι απο την άλλη μεριά παρουσιάζουν.

ΠΡΕΠΕΙ όμως να δράσουμε άμεσα . Δίνουμε σήμα κινδύνου οτι ειναι ΠΟΛΥ πιθανό να δημιουργηθεί άσχημο επεισόδιο με θύμα. Εαν ενα παιδί κουβαλάει στα χέρια του ένα κουτάβι μπορούν να μας απαντήσουν εδω οι δήθεν φιλόζωοι του κέντρου ( και οχι μονο ) τι ακριβώς θα γίνει απο 6 μεγαλόσωμα σκυλιά??

Οποιος πολιτης ταΐζει – φροντίζει – και θέλει το καλό των σκύλων ας έρθει σε επικοινωνία μαζί μας για να μπορέσουμε να στειρώσουμε και εμβολιάσουμε την συγκεκριμένη αγελη.
Το να παραμένουν ετσι και να τρομοκρατούν αλλες φόρες άδικα αλλες φορές επειδη έκαναν κατι ειναι κακό ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. Και δυστυχως υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που θα ήθελαν να τα εξαφανίσουν με την οποιαδήποτε αφορμή.

OΠΑΚ Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας

 

One Comment

  1. Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει και το Μαυροχώρι με μια αγέλη σκύλων που κάποια είναι δεσποζόμενα αλλά κυκλοφορούν ελεύθερα και κάποια είναι αδέσποτα. Χώρια τα μεμονωμένα αδέσποτα. Βλέπουμε το κοπάδι, φοβόμαστε να πλησιάσουμε και αλλάζουμε δρόμο, ιδίως αν είμαστε με ποδήλατο. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Τον χειμώνα μπορεί αν είναι ανεκτή γιατί είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας, αλλά άνοιξη έρχεται και μας προβληματίζει έντονα. Είναι καθήκον του Δήμου να παρέμβει και να τακτοποιήσει τα πράγματα!

Back to top button