ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα… παιδιά του Διαμαντίδη έβαλαν ξανά την Καστοριά στον μπασκετικό χάρτη! Αφιέρωμα του gazzetta.gr (βίντεο)

Η ομάδα μπάσκετ της Καστοριάς έβαλε ξανά την πόλη στον αθλητικό χάρτη και το gazzetta.gr γράφει για το υπέροχο μπασκετικό παραμύθι που στεγάζεται στο «Δημήτρης Διαμαντίδης»

Γιάννης Σταυρουλάκης

Αρχοντικά, γουναράδικα, βόλτες στη λίμνη, μια υπέροχη ποδοσφαιρική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας πριν από 38 χρόνια προκαλώντας αίσθηση σε όλη τη χώρα κι εσχάτως το μπασκετικό καμάρι της πόλης που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 ως το καλύτερο εξαγώγιμο… πορτοκαλί προϊόν της περιοχής έπειτα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς, η ίδια ομάδα από την οποία άρχισε το μπάσκετ ο «3D», κάνει θόρυβο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ενώ η νίκη επί του Ηρακλή επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τμήματος που διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στα playoffs ανόδου στην Basket League. Σύμφωνοι, ο γύρος της λίμνης, οι βόλτες στο Ντολτσό και τον Προφήτη Ηλία, το νέο εντυπωσιακό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και η Σπηλιά του Δράκου είναι ορισμένοι καλοί λόγοι για να ασχοληθεί κανείς με την Καστοριά… Την ίδια στιγμή, η ομάδα μπάσκετ έβαλε ξανά την πόλη στον αθλητικό χάρτη και ο προπονητής της, Γιώργος Σούλιος μίλησε στο gazzetta.gr για το υπέροχο μπασκετικό παραμύθι που γράφεται στο κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης».

Ο Μάιος του 1980 σημάδεψε το αθλητικό γίγνεσθαι της όμορφης παραλίμνιας πόλης της Μακεδονίας με τα παραδοσιακά αρχοντικά και την πλούσια ιστορία. Στις 25/5, ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Καστοριάς έγινε το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο από την επαρχία που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας (σ.σ. ακολούθησαν η ΑΕΛ και ο ΟΦΗ) όταν οι «γουναράδες» διέλυσαν με 5-2 τον Ηρακλή στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας κι έκαναν δικό τους τρόπαιο. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 6/5 ήλθε στον κόσμο ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο κορυφαίος αθλητής που έβγαλε ποτέ η Καστοριά, που είναι αλήθεια ότι δεν είχε επιδείξει κάτι σπουδαίο στα παρκέ μέχρι φέτος που ο Α.Σ.Κ. φιγουράρει στην πέμπτη θέση της κατάταξης στην Α2 με ρεκόρ 12-8. «Η ομάδα μπάσκετ αποτελεί ένα από τα πιο υγιή κομμάτια της κοινωνίας και της καθημερινότητάς μας! Είμαστε τυχεροί που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας. Ένα μέρος της επιτυχίας οφείλεται στους Καστοριανούς φιλάθλους που πλέον έχουν αποκτήσει μπασκετική συνείδηση» παραδέχεται ο κόουτς, ο οποίος είναι γέννημα – θρέμμα Καστοριανός και φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια στην τεχνική ηγεσία.

Το κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης» είναι η έδρα της Καστοριάς που πέρσι κέρδισε πανηγυρικά την άνοδο στην Α2 ως πρωταθλήτρια στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής και φέτος απολαμβάνει την παρθενική συμμετοχή της στην κατηγορία. Πόσο ιδιαίτερο, λοιπόν, είναι για την ομάδα το γεγονός ότι αγωνίζεται στο γήπεδο που φέρει το όνομα ενός Euroleague Legend; «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πρότυπο για όλο τον μπασκετικό κόσμο και μια από τις κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, αποτελώντας παρακαταθήκη για τον σύλλογό μας. Είναι, επίσης, το πρότυπο και το ξεχωριστό κίνητρο για τα νέα παιδιά της Καστοριάς, σε συνδυασμό με την πορεία της ομάδας στην Α2. Αυτή τη στιγμή, 150-200 παιδιά μαθαίνουν τα βασικά στα τμήματα υποδομής μας, με στόχο η Καστοριά να βγάλει τους δικούς της παίκτες στο μέλλον». Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου, αναφέρει πως «την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ενημέρωσαν ότι το έργο θα ξεκινήσει! Είναι ένα όνειρο ζωής για την πόλη μας αφού το υπάρχον γήπεδο το έχει ξεπεράσει ο χρόνος».

Η περσινή άνοδος στην Α2 ήταν μια ξεχωριστή επιτυχία σε δύσκολους καιρούς, αποτελώντας την κορυφαία επιτυχία της Καστοριάς σε συλλογικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από 20 αγωνιστικές, η ομάδα πάει κόντρα στην… κανονικότητα ωστόσο ο Γιώργος Σούλιος υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «είμαστε νεοφώτιστοι και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τη μέχρι στιγμής πορεία μας. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας. Έπειτα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο. Το πιο σημαντικό πέρα από τις νίκες, την καλή παρουσία και τα αποτελέσματα είναι ότι ο Καστοριανός αποκτά σταδιακά μπασκετική κουλτούρα, αντιλαμβάνεται ότι η πόλη του μπορεί να κάνει κάτι πραγματικά καλό στο μπάσκετ… Εφόσον, λοιπόν, υλοποιηθεί η κατασκευή του γηπέδου και όταν τελειώσει με το καλό η χρονιά, θα κάνουμε τον απολογισμό και θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε τα επόμενα χρόνια. Το τρίπτυχο διοίκηση-ομάδα-κόσμος έχει δώσει την απαραίτητη ώθηση ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι διαθέτουμε σπουδαίους συμπαίκτες και εξαιρετικούς χαρακτήρες».

Back to top button