ΑθλητικάΚόσμος

Δείτε την καταπληκτική ταινία που κέρδισε το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων

Είναι αρκετοί αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από μια οσκαρική νίκη τελείως διαφορετική από αυτή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και των υπόλοιπων ταινιών. ο λόγος για το animation μικρού μήκους που κέρδισε το σχετικό Όσκαρ. Το ταινιάκι έχει τίτλο Dear Basketball και είναι ένας ύμνος αγάπης για το άθλημα από έναν άνθρωπο που το υπηρέτησε και αναδείχτηκε από αυτό εδώ και χρόνια.

Πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας θέλησε μέσα από αυτό τον τρόπο να φανερώσει τις σκέψεις του για το μέλλον τώρα που κρεμάει τα παπούτσια του και αποσύρεται από την ενεργό μπασκετική δράση. ο λόγος για τον Κόμπι Μπραϊαντ, τον ηγέτη της ομάδας μπάσκετ Λος Άντζελες Λείκερς για περίπου δύο δεκαετίες. Ο Μπραϊαντ έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα στο NBA, όλα με τους Λεϊκερς ενώ έχει κατακτήσει και δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική Μπάσκετ των ΗΠΑ (Team USA) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012.

Το Dear Basketball, το οποίο σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκλεν Κιν ενώ τη μουσική του υπογράφει ο σπουδαίος Τζον Γουίλιαμς, βασίζεται σε μια επιστολή του Μπραϊαντ που είχε δημοσιοποιήσει στο ψηφιακό αθλητικό πόρταλ Player’s Tribune το φθινόπωρο του 2015 με αφορμή την απόσυρση του από την ενεργό αθλητική δράση. Στην επιστολή αυτή ο Μπραϊαντ περιγράφει την αγάπη του για το μπάσκετ και τον τρόπο που αποφάσισε ως πιτσιρικάς να ασχοληθεί με το άθλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=Hr3dX6__-hU

parallaximag.gr

Back to top button