ΕλλάδαΚοζάνη

Με επιτυχία εφραμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στην Κοζάνη

“Η τοπική κοινωνία αποδείχθηκε πολύ πιο ώριμη από ό,τι ίσως περιμέναμε” είπε, αναφερόμενος στην επιτυχή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Κοζάνη, ο δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Ιωαννίδης είπε για την προσπάθεια του δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς και την εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου οι δημόσιοι κλειστοί χώροι να είναι ελεύθεροι από το τσιγάρο. “Ξεκινήσαμε πριν από οκτώ μήνες μια δημόσια διαβούλευση με σκοπό να γνωστοποιήσουμε την πρόθεσή μας. Σε συνεργασία με πολλούς φορείς -μεταξύ αυτών τον φαρμακευτικό και τον ιατρικό σύλλογο και το επιμελητήριο- διοργανώσαμε ενημερωτικές συζητήσεις, ημερίδες και μοιράσαμε φυλλάδια” εξήγησε ο δήμαρχος Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, έγινε ενημέρωση ότι μετά τις απόκριες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς δημόσιους χώρους και όπου αλλού απαγορεύεται το κάπνισμα. “Μέχρι στιγμής ο νόμος εφαρμόζεται και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία”, σημείωσε.

“Δεν θα πω ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι ότι χαίρει της αποδοχής της κοινωνίας” ανέφερε και πρόσθεσε πως “ξεκινήσαμε με μια πολύ μεγάλη καμπάνια στις υπηρεσίες του δήμου και, όπως αποδείχθηκε, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δείχνουν σεβασμό και υποστήριξη σε αυτήν την προσπάθεια”.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζανης είναι σημαντικό η προσπάθεια αυτή να αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα, καθώς “μάλλον είμαστε η τελευταία χώρα στην ΕΕ που δεν εφαρμόζεται αυτός ο νόμος”.

“Βλέπουμε να αναπτύσσεται δυναμική και από άλλους δήμους, με τους οποίους θα συνεργαστούμε για να πιέσουμε σε κεντρικό επίπεδο ώστε να επικαιροποιηθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και να γίνει καμπάνια σε πανεθνικό επίπεδο” είπε ο κ. Ιωαννίδης.

“Πρόθεσή μας”, σημείωσε, “είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να μην είναι απλώς ένα πυροτέχνημα”.

ΑΠΕ

Back to top button