Σε ειδικότητες με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στοχεύει το Ι.Ε.Κ. Καστοριάς (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

http://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/20161206_153441.jpg

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  οι υποψήφιοι σπουδαστές συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα θα δηλώσουν την προτίμησή τους για το ποια ειδικότητα θέλουν να παρακολουθήσαν από τη νέα χρονιά. Η λίστα με τις ειδικότητες θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. (iek-kastor.kas.sch.gr).

Της Χρύσας Κοσμίδου

Για ακόμη μια χρονιά το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την ηλεκτρονική πλατφόρμα προτίμησης ειδικοτήτων των υποψήφιων σπουδαστών. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Απόστολο Τζιώτζη η πλατφόρμα θα είναι ενεργή μέσα στις επόμενες ημέρες «Στην παρούσα φάση επεξεργαζόμαστε και διερευνούμε τις ειδικότητες έτσι ώστε οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι της νέας χρονιάς (2018-2019) να επιλέξουν ποια ειδικότητα τους ενδιαφέρει περισσότερο».http://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/20170606_115901-696x392.jpg

Μέχρι αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως οι περισσότεροι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για την ειδικότητα “Διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου”.  Βέβαια η Διοίκηση του Ι.Ε.Κ. στοχεύει ώστε να υπάρχουν ειδικότητες που απευθύνονται σε όλους τους εργασιακούς τομείς «Το νούμερο ένα που μας απασχολεί είναι η μετέπειτα απορροφητικότητα. Δηλαδή ειδικότητες που βλέπουμε ότι δεν έχουν προοπτική για άμεση εργασία, δεν θα συμπεριληφθούν» σημείωσε ο κ. Τζιώτζης. Βέβαια προκειμένου να μπορέσει μια ειδικότητα στο πρόγραμμα σπουδών του Ι.Ε.Κ. απαιτείται και ο εργαστηριακός εξοπλισμός. Ευτυχώς για τις ειδικότητες του κλάδου Υγείας ο κ. Τζιώτζης ενημέρωσε πως υπάρχει άψογη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού «Το γεγονός ότι οι σπουδαστές έχουν εργαστηριακά μαθήματα, αποτελεί ακόμα ένα “συν” για την μετέπειτα εξέλιξή τους».

Ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. ενημέρωσε παράλληλα πως οι απόφοιτοι του τμήματος “Νοσηλευτικής Χειρουργείου” απορροφήθηκαν κατά 100%. Απορρόφηση στο απόλυτο 100% υπήρξε και στην ειδικότητα των “Security”,  «Αυτός είναι ρόλος μας. Δεν μας ενδιαφέρει απλώς να δώσουμε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά τα παιδιά αυτά να μπορέσουν να εργαστούν άμεσα χρησιμοποιώντας το πτυχίο τους. Άλλωστε για αυτό ως Ι.Ε.Κ. κάνουμε και διάφορες δράσεις. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα παιδιά μας, και πώς δουλεύουν πάνω στο αντικείμενό τους».

Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες οι σπουδαστές του τμήματος Αισθητικής (Κιορπελίδου Όλγα , Νικολαϊδου Βούλα, Παπαδοπούλου Εύα, Σίμου Εύη, Τσομπάνου Κατερίνα και Χαλκιά Όλια)  και η Εκπαιδεύτρια Ευτέρπη Πουρσανίδου επιμελήθηκαν  αφιλοκερδώς το μακιγιάζ  των μελών και  των φίλων του “Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Βοΐου”,  που επάνδρωσαν το φετινό γκρουπ στην παρέλαση της Νεάπολης, την Κυριακή της Αποκριάς 18 Φεβρουάριου. Μάλιστα η Πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Τζημούρτα  χαρακτηριστικά ανέφερε «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα σύσσωμο το τμήμα Αισθητικής του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, όπου οι σπουδαστές  ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το επίπεδο του σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς είναι πολύ υψηλό και αυτό φανερώνεται από τις εξετάσεις πιστοποίησης που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Κοζάνη «Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικό καθώς από τα 18 άτομα που συμμετείχαν οι 14 πήραν το δίπλωμά τους με μια αρκετά καλή βαθμολογία, ενώ οι υπόλοιποι 4 κατάφεραν να περάσουν το ένα από τα δύο μέρη  -είτε το θεωρητικό, είτε το πρακτικό-.  Αυτό μαρτυρά πως τα πηγαίνουμε καλά και πως οι σπουδαστές παίρνουν στα σοβαρά το στόχο που έχουν θέσει», είπε κλείνοντας ο κ. Τζιώτζης.http://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CC%81%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-2018-02-21-10.31.01-%CE%BC%CE%BC.pnghttp://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/2.png

http://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CC%81%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-2018-02-21-10.30.47-%CE%BC%CE%BC.png

http://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/3.pnghttp://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/03/1.png

 orizontespress.gr

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.