ΚαστοριάΚοζάνη

«Θέατρο παραλόγου» ή «κυνήγι ανεμόμυλων»;

Με αιχμηρές εκφράσεις, η Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής της Παράταξης «Ελπίδα» αναφερόμενη στον Αντιπερειφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο, Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αναρωτάται για «θέατρο του παραλόγου ή για μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη της ανικανότητας τους;» και εξηγεί τους λόγους:

“Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, εδώ και τέσσερα χρόνια, περίπου, αδυνατεί (;) να υλοποιήσει ένα νέο έργο στη λίμνη Καστοριάς. Τελευταίο παράδειγμα, το πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην περιοχή, θα επιτρέψει να αυξηθούν και να οργανωθούν καλύτερα μεγάλες διοργανώσεις που σχετίζονται με την κωπηλασία, με ευρωπαϊκά, βαλκανικά, πανελλήνια πρωταθλήματα, θα ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον από εθνικές ομάδες κωπηλασίας άλλων χωρών, προκειμένου αυτές να διεξάγουν την προετοιμασία τους στη λίμνη της Καστοριάς, ενισχύοντας έτσι τη γενικότερη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Πρόκειται για το έργο «προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων πλωτών προβλητών με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς, καθώς και προμήθεια με εγκατάσταση εξοπλισμού για τη συντήρηση της υπάρχουσας προβλήτας» με εξασφαλισμένους εθνικούς πόρους και προϋπολογισμό 59.800 ευρώ +ΦΠΑ που το πάνε και το φέρνουν κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, πότε αποφασίζοντας να το υλοποιήσουν και πότε ακυρώνοντας το.

Η τακτική τους αυτή βέβαια, πάγια και, δυστυχώς, συνηθισμένη επί των ημερών του κ. Αδαμόπουλου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (βλέπε: τηλεμετρικούς, πολυμηχάνημα, πλωτές εξέδρες, ηλεκτρικά ποδήλατα) στερεί από την Καστοριά το δικαίωμα να ενδυναμώσει τον αθλητικό τουρισμό έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της, κάτι που αποτελεί μια από τις επιταγές των καιρών, όχι μόνο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και για τη χώρα στο σύνολο της.

Αθλητικά γεγονότα στη λίμνη Καστοριάς, που εκτός του ότι θα αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εξαιρετικές υποδομές της περιοχής (ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης) θα την προβάλουν ως τουριστικό προορισμό και μαζί μ’ αυτή ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και θα συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την επιστροφή του τόπου, στην ανάπτυξη.

Ο συνδυασμός «Ελπίδα» θέλοντας απαντήσεις γι’ αυτή την ολιγωρία και αστοχία της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας, κατέθεσε και τη σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς «σήκωσε το γάντι» και απαντά στο ίδιο …ρεπερτόριο με αυτό της κ. Ζεμπιλιάδου, όπου τονίζει:

“Νομίζουμε ότι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Ζεμπιλιάδου, που δεν μας αφήνει να επαναπαυόμαστε και όλο και κάτι σημαντικό έχει να μας προσάψει! Μετά από: τους τηλεμετρικούς, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά ακόμη τους αναφέρει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, το πολυμηχάνημα για τη λίμνη, που πρόσφατα υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του, αλλά και πάλι το αναφέρει για τους ίδιους λόγους, τα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουν ήδη παραδοθεί στον Δήμο Καστοριάς, από πέρυσι με απόφαση μάλιστα παραχώρησης μέσω του διασυνοριακού προγράμματος, όπως το γνωρίζει βέβαια αλλά το αναφέρει και πάλι για να μεγιστοποιήσει αυτά που θέλει να πετύχει με το νέο της λιβελογράφημα, πιάνει αυτή τη φορά τις πλωτές εξέδρες, για τις οποίες υπάρχουν βέβαια τα χρήματα, αλλά σύμφωνα με την ίδια «το πάμε και το φέρνουμε». Ευτυχώς βέβαια έχουμε την κ. Ζεμπιλιάδου να σκέφτεται για τον τουρισμό και τις αθλητικές δραστηριότητες στην λίμνη.

Δεν γνωρίζει η κ. Ζεμπιλιάδου, υπάλληλος ούσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι για την κατασκευή των πλωτών εξεδρών υπάρχει νομικό κώλυμα; Δεν γνωρίζει ότι η Κτηματική Υπηρεσία απαγορεύει τέτοιου είδους υποδομές στη λίμνη; Τα γνωρίζει, αλλά τα παπαγαλάκια που την σιγοντάρουν πρέπει να δικαιωθούν… Να σας πληροφορήσουμε λοιπόν, ότι εφόσον λυθεί το πρόβλημα μέσω του αρμόδιου Υπουργείου, θα γίνει και αυτό το έργο!

Στερέψατε κ. Ζεμπιλιάδου από πολιτικό λόγο. Σταματήστε να κυνηγάτε ανεμόμυλους γιατί γελάνε μαζί σας. Aσχοληθείτε με σοβαρά θέματα που μπορεί να είναι και ωφέλιμα. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο…”

 

dimotikanea.gr

 

 

Back to top button