Η απάντηση του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ” στην ανακοίνωση του Γ.Π.Ο. Καστοριάς για τραμπουκισμό (φωτογραφίες)

Με έκπληξη και θυμό διαβάσαμε την ανακοίνωση του Γυναικείου Ποδοσφαιρικού ομίλου Καστοριάς στο επίσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας, την οποία αναπαρήγαγαν και τα διάφορα blogs και sites της Καστοριάς.

Η έκπληξη έχει να κάνει με τα ψέματα, που αναφέρονται σε αυτή την ανακοίνωση. Ειλικρινά, όταν κάποιος την διαβάσει, το πρώτο που θα σκεφτεί είναι ότι οι «κακοί» του Α.Γ.Σ.Κ.”ΚΑΣΤΟΡΙΑ”, φέρθηκαν απρεπώς και απαράδεκτα στους “καλούς” του Γ.Π.Ο. Καστοριάς.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα στη σωστή τους θέση.
Κανένας δεν διέκοψε την προπόνηση της Γυναικείας ομάδας, στην Ποριά. Απλά ο κύριος Γιάννης Μουρατίδης ζήτησε τον λόγο της παρουσίας της ομάδας στο συγκεκριμένο γήπεδο, όταν είχε ήδη προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Σάκη Βασιλείου, δύο μέρες πριν, ο οποίος ζήτησε το γήπεδο και έλαβε αρνητική απάντηση, αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν ήδη χάλια, από τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν προηγηθεί.

Ουδέποτε ο κ. Μουρατίδης υποστήριξε ότι το γήπεδο του ανήκει, απλά θα πρέπει να αναφερθεί, προς ενημέρωση του Καστοριανού φίλαθλου κοινού, ότι οι άνθρωποι της Καστοριάς είχαν φροντίσει να πατηθεί το γήπεδο, με όχι ευκαταφρόνητο κόστος, ενώ παράλληλα κάλεσαν γεωπόνο, ο οποίος έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες για την πλήρη αποκατάσταση του γηπέδου, μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Το γεγονός ότι η ομάδα μας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δεν σημαίνει ότι έπαψε να υπάρχει ή να λειτουργεί. Κι αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ορισμένοι στην πόλη μας.

Ο “ρομαντικός” κ. Βασιλείου, αψήφησε το απαγορευτικό, του εκπροσώπου της ομάδας μας και όταν ρωτήθηκε από τον σύμβουλο της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, Γιάννη Μπαξεβανίδη , το πρωί της Τετάρτης, γιατί δεν έγινε η προπόνηση της ομάδας του στο γήπεδο του Δισπηλιού, «ως είθισθε», η απάντηση του ήταν γιατί θα καταστρεφόταν ο αγωνιστικός χώρος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Αισθανόμαστε θυμό, γιατί ο κ. Βασιλείου, ο οποίος διδάσκει ήθος και ρομαντισμό στον Γυναικείο Ποδοσφαιρικό όμιλο Καστοριάς, για να μην καταστρέψει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που χρησιμοποιεί η ομάδα του, προτίμησε σαν ένας σύγχρονος «σατράπης» του ποδοσφαίρου να καταστρέψει έναν άλλο αγωνιστικό χώρο , αυτό του γηπέδου της Ποριάς, θυμίζοντας κακές εποχές του παρελθόντος. Ένα γήπεδο, όπου οι άνθρωποι της Καστοριάς κατάφεραν να τον φέρουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ξοδεύοντας άπειρο χρόνο και πολλά χρήματα για αυτό, κάτι που ο Δήμος Καστοριάς, αποποιούμενος των υποχρεώσεων του, δεν αναλάμβανε να κάνει και η ομάδα μας κινδύνευε να μην έχει γήπεδο για προπόνηση.

Αισθανόμαστε δικαιολογημένο θυμό, γιατί ο κ. Βασιλείου δεν σεβάστηκε σε καμία περίπτωση τους κόπους και τις θυσίες μας, για να διατηρήσουμε το γήπεδο αυτό και την άρνηση μας, την χαρακτηρίζει «θέατρο του παραλόγου». Το γήπεδο της Ποριάς, το συντηρούμε, επί δύο συναπτά έτη, με δικά μας έξοδα και αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το παραλάβαμε ήταν εγκαταλελειμμένο και θύμιζε βοσκοτόπι. Τα δε αποδυτήρια του, που είχαν εγκαταλειφθεί, ήταν γεμάτα από ποντίκια και φίδια και μάλιστα για την απομάκρυνση και εξολόθρευση των τελευταίων, επιστρατεύτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ειλικρινά, δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο της Ποριάς, αν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και εφόσον δεν είναι προγραμματισμένες εργασίες, απαραίτητες για την ανάπλαση του αγωνιστικού χώρου, κατά την διάρκεια των οποίων απαγορεύεται να πατηθεί.

Επειδή ο κ. Βασιλείου υπεραμύνεται των συμφερόντων του συλλόγου του, έχουμε να του πούμε ότι μόνο αυτό δεν κάνει με την απαράδεκτη συμπεριφορά του, απέναντι σε κάποια άτομα, που έδωσαν τα πάντα για τον Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”. Τόσο η στάση και οι απειλές του ιδίου, όσο και η απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή κ. Χρήστου Καλύβα, μόνο ποδοσφαιρικό ήθος δεν διδάσκουν και δεν αντιπροσωπεύουν την αγνότητα και τον ρομαντισμό που τόσο λείπει από το ποδόσφαιρο στις μέρες μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Ας ηρεμήσουν λιγάκι, γιατί τέτοιου είδους ενέργειες θα φέρουν αντίδραση και αυτό θα αποβεί σε βάρος της προσπάθειας που κάνουνε σαν ομάδα. Μία προσπάθεια που είναι αξιοσέβαστη και χρήζει της υποστήριξης ολόκληρου του νομού. Με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι προδιαγραμμένο ότι δεν μπορούνε να πάνε μακριά. Κι αυτό ας το σκεφτούν και ας το λάβουν υπόψη τους πολύ σοβαρά….

Για τον Α. Γ. Σ. Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σάββας Παπαδόπουλος Μιχάλης Λίτσκας

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Γυναικείος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καστοριάς καταγγέλει τραμπουκισμό