Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο “6ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας” (φωτογραφίες – οι νικητές)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 6ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς. Συμμετείχαν τελικά 54 μαθητές από σχολεία όλης σχεδόν της Π.Ε. Καστοριάς. Οι μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή άμιλλα.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

  1. Τσάτσου Παρασκευή-Ναταλία του Νικολάου (2o Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
  2. Ευσταθιοπούλου Κυριακή του Κων/νου (Γυμνάσιο Οινόης)
  3. Αμανατίδου Αικατερίνη του Στυλιανού (2ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  4. Σπυρίδου Κυριακή του Γεωργίου (Γυμνάσιο Οινόης)
  5. Φράγκου Εύα του Χρήστου (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  6. Μέλλιος Μιχαήλ του Παναγιώτη (1ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  7. Παπουτσή Νικολέτα του Πασχάλη (Γυμνάσιο Μεσοποταμίας)
  8. Παπαδοπούλου Ειρήνη του Θωμά (3ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  9. Φιλίππου Ευαγγελία του Αργυρίου (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  10. Νικολαΐδου Νικολέτα του Πέτρου (2o Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)

Όλοι οι παραπάνω μαθητές προκρίνονται απευθείας στον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στην Καστοριά στις 22 Απριλίου 2018. Εκεί θα συναγωνιστούν τους μαθητές που έχουν προκριθεί από τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας. Στη συνέχεια θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την  οργάνωση και τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό αυτό.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα. Στους δέκα πρώτους μάλιστα δόθηκαν λογοτεχνικά βιβλία, σύγχρονα και κλασικά, τα οποία, μαζί με τα χρηματικά έπαθλα των τριών πρώτων νικητών, αποτελούν δωρεά της οικογένειας Τhierry & Marie Bron, που ζουν στην Ελβετία και αγαπούν την Ελλάδα, την ελληνική παιδεία και την Καστοριά.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους.

Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ευθαλία Μέλη, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, για τη φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και τις φιλολόγους που εναλλάχθηκαν στην κριτική επιτροπή: Γλυκερία Ευαγγέλου, Έλενα Μιχούλα, Καλλινίκη Παπαδημητρίου, Αγλαΐα Πούρλη, Βασιλική Σταθοπούλου και Θεσσαλία Τεριακή.

Επίσης ευχαριστούμε την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Παπανικολάου για την επιμέλεια της αφίσας και για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές η συμμετοχή των μαθητών από κάθε γωνιά της Καστοριάς, οι οποίοι προσέρχονται με ζήλο και αυτοπεποίθηση, συνοδεία των καθηγητών και των γονιών τους, για να αφιερώσουν ένα κυριακάτικο πρωινό στην Ελληνική Γλώσσα. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

 Το Δ. Σ.

Η νικήτρια του διαγωνισμού Παρασκευή- Ναταλία Τσάτσου μαζί με τον καθηγητή της κ. Αριστείδη Χατζή

 

 

 

 

Back to top button