Αθλητικά

Aλαλούμ!

Δραματική κατάληξη είχε το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ στην Τούμπα καθώς το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο 90′ ήταν η αφορμή για να διακοπεί το παιχνίδι και με άγνωστη την κατάληξή του.

Ο διαιτητής κ. Κομίνης αρχικά κατακύρωσε το γκολ, στην συνέχεια το ακύρωσε με την υπόδειξη του βοηθού, κ. Ποντίκη και εν συνέχεια μετά από μια γενικευμένη σύρραξη και είσοδο παραγόντων στον αγωνιστικό χώρο αποχώρησε και δυο ώρες μετά αποφάσισε την οριστική του διακοπή. Το τελικό αποτέλεσμα παραμένει άγνωστο, όπως άγνωστη είναι και η αιτία της διακοπής.

Ο παρατηρητής του αγώνα ανέφερε πως η διακοπή του ντέρμπι είναι οριστική, ενώ φέρεται πως η ΑΕΚ δεν κατέβηκε να συνεχίσει το παιχνίδι, μετά την πρόθεση του ρέφερι να κατακυρώσει σαν γκολ την επίμαχη φάση του 90ου.

Ως το σημείο της διακοπής έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολύ πάθος από τους πρωταγωνιστές και πολύ πρέσινγκ στο ξεκίνημα από τους φιλοξενούμενους. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα του μεγάλου ντέρμπι. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους Αθηναίους, που πλησίασαν στο γκολ στο 14′ με τον Αραούχο, το γυριστό σουτ του οποίου έφυγε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο πρώτο ημίωρο η ΑΕΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή είχε καλύτερες επιλογές και πιο σωστό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά οι βεβιασμένες επιθετικές επιλογές του δεν έδωσαν αποτέλεσμα, ενώ στην άμυνα παρατηρήθηκαν λάθη ολιγωρίας.

Στο 31΄ ο Λημνιός έγινε αποδέκτης της μπάλας από σέντρα του Βιεϊρίνια σούταρε άστοχα από την μεγάλη περιοχή. Ενα λεπτό αργότερα, από σουτ του Κάνιας η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λαμπρόπουλου και έφυγε κόρνερ.

Μετά το 30λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και αρχίζει να πιέζει την ΑΕΚ σε όλο το γήπεδο. Αυτό έδωσε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, αφού οι δύο αντίπαλοι «ανέβασαν στροφές» και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη στο ματς της χρονιάς.

Στο 37′ ο Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της Ενωσης έκανε επίδειξη fair play υποδεικνύοντας στους παίκτες του να πετάξουν την μπάλα εκτός, όταν ήταν πεσμένος στο χορτάρι ο Λημνιός, αλλά οι παίκτες του δεν τον αντιλήφθηκαν.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο απαιτητικά στο γήπεδο και στο 52′ έχασε την μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Κάμπος σε θέση βολής μέσα στην περιοχή έπιασε το πλασέ, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στα δίχτυα του Μπάρκα, ο Λαμπρόπουλος με προβολή της ύστατης στιγμής έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η ΑΕΚ που έδειχνε ικανοποιημένη και με την ισοπαλία, προσπάθησε να παγώσει το ρυθμό, παρόλα αυτά έφτασσε στο 62΄ σε μοναδική ευκαιρία, με σουτ του Μπακασέτα που απομάκρυνε ο Πασχαλάκης. Στο επόμενο λεπτό ο Πρίγιοβιτς είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ που έκανε ο Σέρβος έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 73΄ η ΑΕΚ «ακούμπησε» το γκολ. Ο Μπακασέτας έστειλε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αμαρκάριστος, η μπάλα έφυγε από τον έλεγχο του Πασχαλάκη αλλά πέρασε άουτ.

Επτά λεπτά πριν την λήξη ο διαιτητής απέβαλε τον τεχνικό της Ενωσης, Μανόλο Χιμένεθ, που διαματυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ που υποδείχτηκε σε βάρος της ομάδας του. Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τον προπονητή της για το τελευταίο επτάλεπτο της αναμέτρησης, έχοντας κάνει όμως τις αλλαγές της.

Ομως, ό,τι δεν είδαν οι θεατές στα 89 λεπτά της αναμέτρησης το είδαν στο 90ο λεπτό του αγώνα. Από κορνερ του Μπίσεσβαρ, ο Φερνάντο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του Μαουρίτσιο, ο διαιτητής αρχικά ακύρωσε το γκολ με την υπόδειξη του δευτερου βοηθού του κ. Ποντίκη και για αρκετά λεπτά ακολούθησαν διαβουλεύσεις μέχρι να αποφασίσει ο κ. Κομίνης να ακυρώσει το γκολ. Ακολούθησε απροσδόκητη είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με οργίλο ύφος, συνοδεία συνεργατών του, με το γήπεδο να μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα. Οι διαβουλεύσεις δεν είχαν τελικό αποτέλεσμα και η ΑΕΚ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο όπως και οι διαιτητές. Δύο ώρες αργότερα, κι ενώ η πλειοψηφία των φιλάθλων είχε αποχωρήσει οριστικοποιήθηκε η διακοπή του ντέρμπι.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες κάρτες: Κάμπος, Μάτος, Κρέσπο, Πέλκας, Μαουρίτσιο – Μπακασέτας, Γκάλο, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος
Συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (78′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Πέλκας (74′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Λημνιός (55′ Μακ), Πρίγιοβιτς
AΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο (82′ Μασούντ), Μπακασέτας, Λιβάγια (65′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο

ΑΠΕ

Back to top button